SEV 2

3e klasse C

7 maart 2020 12:00

Bidjai Bhagwanie knvb

Na 2 weekjes rust begon voor DSVP 2 de competitie weer. Het moest het dit keer opnemen tegen SEV 2 waar uit van verloren werd.de start van DSVP 2 was goed en de ploeg had voor het grootste gedeelte van de eerste helft de bal. Door acties van Joey Zonneveld die als rechtsbuiten startte vandaag kwam het eerste gevaar. Hij gaf de bal voor alleen vond hij geen medespeler die de bal in kon schieten. Het was SEV daarin tegen die op een 0-1 voorsprong kwam. Na balverlies op het middenveld werd er met een hoge bal de verdediging van DSVP verrast. Hierdoor kon SEV met een lob over de uitkomende keeper Orlando van Diepen scoren tegen de verhoudingen in.  DSVP liet de koppies niet hangen en ging door met het spel dat ze daarvoor al speelde. Dit resulteerde ook in de 1-1. Na een diepte bal van Martijn de Graaf op Robert Dirksen werd een penalty verdient. De keeper kwam uit zijn goal en vloerde de doorgelopen speler. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Achter de bal ging Bauke Beerda staan en die schoot de bal zonder enige moeite langs de keeper. 1-1 en DSVP deed weer mee in de wedstrijd. In de eerste helft kwam er ook nog een grote kans voor Mitchell Rijfkogel. Hij ging samen met Joey op het goal af en wilde de bal geplaatst in het goal schieten. Dit lukte alleen niet omdat door het slechte veld de bal net opstuitte en hij de bal met zijn scheenbeschermer raakte. Er werd dus gerust met een 1-1 ruststand.

In de 2de helft werd er gewisseld door Andries Ranck, hij wisselde Steven Groen voor Thomas Lalkens en gaf de jongens mee dat er scherp begonnen moest worden aan de tweede helft. Dit gebeurde alleen niet en na ongeveer 5 minuten stond DSVP 2 met 1-2 achter. Dit was niet de bedoeling dus DSVP moest weer aanzetten om het recht te trekken. Het werd ook rechtgezet door Joey Zonneveld die na een eigen afgeslagen actie zichzelf aan het uiteinde van een voorzet vond en de bal kon intikken. 2-2 en DSVP kreeg het goede gevoel weer te pakken. Na schoten van Mitchell Rijfkogel en Luuk Marskamp was het na een steekbal van Robert Dirksen op Luuk eindelijk raak. Luuk schoot dit keer de bal rustig langs de keeper en tekende zo voor de 3-2 op het scorebord. In de tweede helft kreeg DSVP 2 weer een penalty toegekend die na overleg met de grensrechter werd terug gedraaid vanwege buitenspel. Het werd uiteindelijk ook nog 4-2 door een mooie actie vanaf rechts van Tycho van Zuijlen. Hij speelde zijn tegenstander uit en liep via de achterlijn richting het goal. Hier dacht alles en iedereen dat Tycho de bal zou voorgeven maar Tycho had wat anders in gedachte. Met een kleine voetbeweging schoof Tycho de bal gelijk langs de paal en keeper het goal in. 4-2 werd ook de eindstand waardoor DSVP 2 nog steeds Koploper blijft in de 3de klasse.

DSVP 2 speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Sander Alblas, Levi vd Ster (Rick Bijl), Steven Groen(C) (Thomas Lalkens), Martijn de Graaf, Bryce vd Harst, Robert Dirksen, Bauke Beerda, Joey Zonneveld (Tycho van Zuijlen), Mitchell Rijfkogel (Amar Puzic), Eduard Jones (Luuk Marskamp).