DSVP JO9-1 laat publiek langs de lijn genieten keeper FC Zoetermeer voorkomt grote nederlaag.

DSVP JO9-1

10 - 0

FC Zoetermeer JO9-2

1e klasse 07

5 oktober 2019 9:45

DSVP JO9-1 – FC Zoetermeer JO9-2  10-0 (3-0)

42e minuut    10-0 Luuk

Zaterdag 5 oktober 2019 stond voor de JO9-1 de laatste wedstrijd van de 1e ronde op het programma. De KNVB heeft ervoor gekozen om vanaf de JO10 te kiezen voor een nieuwe opzet wat inhoud dat er vier rondes van zes of zeven wedstrijden worden gespeeld.

Na eerdere vrij eenvoudige overwinningen in de 1e klasse mocht de JO9-1 vandaag aantreden tegen FC Zoetermeer. In de kleedkamer hadden we afgesproken dat we vandaag gingen proberen om in een hoog tempo Zoetermeer te verslaan, en met hoog tempo bedoelden de coaches dat we snelheid in het spel zouden houden door o.a. snel de bal rond te laten gaan en bij corners en uitballen direct indribbelen om zo de tegenstander te verassen.

Om precies 09:45 uur blies de uitstekend leidende spelbegeleider Michiel op de fluit en het was direct duidelijk dat de instructies gegeven in de kleedkamer goed werden opgepakt door de JO9-1.

FC Zoetermeer kreeg geen tijd om te voetballen en DSVP liet de bal goed rond gaan er werd heel goed naar elkaar overgespeeld en al snel kwam de eerste kans het was een knappe redding van de keeper van FC Zoetermeer die een snelle voorsprong van DSVP voorkwam. Toch was het Sven die in de 2e minuut na een vlot lopende aanval de 1-0 scoorde. Door goed keeperswerk aan de kant van FC Zoetermeer bleef het lange tijd 1-0 maar het was Siem die na een snel uitgenomen uitbal de bal voor zijn voeten kreeg en met een geplaatst schot de 2-0 maakte. DSVP bleef goed voetballen en kansen creëren maar keer op keer was het weer de keeper van FC Zoetermeer die erger voorkwam. Siem zorgde met een schot van afstand voor de welverdiende 3-0 en met deze stand gingen de jongens aan de limonade.

De tweede helft was een kopie van de eerste een uitstekend combinerend DSVP dat in een hoog tempo kans op kans creëerde het was Luuk die na een goede aanval de 4-0 scoorde en een paar minuten later door goed op te letten bij een achterbal van FC Zoetermeer de bal heroverde en de 5-0 scoorde.

De 6-0 van Siem was toch wel een van de mooiste van deze ochtend na een mooi vanuit achter opgezette aanval waarbij de bal van Kjeld naar Tijs ging weer terug naar Kjeld die opende op Duuk die met een lichaamsschijnbeweging de speler van Zoetermeer het bos instuurde en Daan in de loop diep aanspeelde die keurig de bal gaf aan de inkomende Siem en zo kon afronden.

De laatste tien minuten kwam Sven op de plek van Siem te spelen en DSVP bleef in een hoog tempo doorgaan Tijs nam de uitbal heel snel speelde Luuk aan die met een verwoestende uithaal de 7-0 scoorde. De 8-0  en 9-0 van Daan was een typische Daan goal een mooie passeerbeweging en een harde uithaal lieten de keeper van FC Zoetermeer kansloos. Duuk dacht nog even gescoord te hebben maar helaas voor hem kwam de bal niet via de paal terug het veld in maar via een band waar de doelen worden weggereden.
Luuk zorgde voor nog voor de 10-0 en niet veel later blies Michiel voor het eindsignaal.

Het was dat FC Zoetermeer een prima keeper op doel had staan anders had de uitslag vele male hoger geweest.

Al met al een zeer goede wedstrijd van de JO9-1 en nu maar hopen dat de KNVB ons hoger zal indelen zodat onze jongens meer weerstand zullen krijgen.