DSVP JO9-1 start sterk aan het nieuwe seizoen

DSVP JO9-1

1e klasse 07

7 september 2019 9:45

DSO JO9-2 – DSVP JO9-1  5-16 ( rust 2-8)

Zaterdag 7 september was de dag dat onze kanjers van de JO9-1 eindelijk aan hun eerste competitie in de eerste klasse mochten beginnen na een lange vakantie. Na twee trainingen en een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser BVCB die met ruime cijfers werd gewonnen waren de trainers benieuwd hoe de jongens ervoor stonden. Met de vaste kern Tijs, Siem en Duuk van vorig seizoen en de nieuwkomers Daan, Luuk, Sven en Kjeld mochten we op deze regenachtige ochtend aantreden tegen DSO uit Zoetermeer.

Al snel was het duidelijk dat DSO niets had te vertellen tegen onze jongens want binnen een minuut was het Luuk die de eerste van het seizoen erin prikte. DSO deed nog iets terug een doorschietende bal op het gladde veld kon niet goed worden verwerkt en de 1-1 stond op het bord maar onze jongens waren niet onder de indruk door de snelle gelijkmaker en gingen gewoon verder met wat ze goed kunnen en dat is voetballen. Door goede coaching van de “ervaren” verdedigers en goed combinatie voetbal liep DSVP snel uit naar een 7-1 voorsprong doelpunten waren van Sven, Luuk en Duuk. Na de eerste break ging Luuk er even uit en hij werd vervangen door Daan die met zijn snelheid de verdedigers van DSO tot wanhoop dreef wat resulteerde in een overtreding op onze rappe speler en de daarop volgende vrije trap werd feilloos door Siem binnengetrapt. Dat de score niet hoger was kwam een beetje door de gemiste kansen en een paal en lat die in de weg stonden. Met een stand van 8-2 in het voordeel van DSVP begonnen we aan de tweede helft, Sven was er even uit en Luuk kwam er voor hem in de plaats. Door een snelle treffer van Siem roken de jongens bloed wat resulteerde dat de verdedigers te ver naar voren speelden en zo de ruimtes heel klein maakte waardoor DSO door middel van twee counters kon scoren. Duuk maakte net voor de time-out nog het tiende doelpunt waardoor we met een voorsprong van 10-4 begonnen aan de laatste tien minuten. Siem ging even naar de kant en Sven kwam op zijn plek te staan. DSVP bleef sterk voetballen en dat resulteerde en 2 doelpunten van Luuk, DSO scoorde nog eenmaal maar toen was het Daan tijd die met zijn snelle dribbels en harde schoten er lustig op los  scoorde wat resulteerde in een eindstand van 5-16 voor DSVP.