DSVP JO9-1 wint met overtuigende cijfers voor de derde keer op rij.

DSVP JO9-1

1e klasse 07

14 september 2019 9:30

SV Leidschenveen JO9-2 – DSVP JO9-1  2-12 ( 2-7)

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SV Leidschenveen JO9-2 op het programma, na twee eerdere overtuigende overwinningen in de 1e klasse waren de trainers benieuwd hoe onze jongens van de JO9-1  deze wedstrijd zouden volbrengen.

In de kleedkamer werd de opstelling doorgenomen en nog even gewezen op de afgelopen wedstrijd waarin nogmaals een groot compliment aan ieder werd gegeven hoe het hele team ondanks de regen en kou had gespeeld. Na wat tip en tricks van de kant van de trainers hoe te staan als wij de bal hadden en wat te doen als de tegenstander de bal had waren onze kanjers klaar om de strijd aan te gaan tegen SV Leidschenveen.

Met een heerlijk zonnetje in de lucht begonnen onze jongens om 09:30 aan hun wedstrijd , Sven begon vandaag als eerste wissel . Het was vanaf de eerste minuut al duidelijk dat onze jongens er erg veel zin in hadden want voordat SV Leidschenveen het doorhad had Daan voor de 0-1 gezorgd. Het was goed te zien dat de tips en tricks die de trainers aan de jongens hadden meegegeven werkte want SV Leidschenveen kreeg niet of nauwelijks de tijd om te voetballen en binnen een paar minuten hadden Luuk en Siem al voor een 3-0 voorsprong gezorgd. SV Leidschenveen scoorde nog wel de 1-3 maar het was  Siem die direct voor de 4-1 zorgde. Een ongelukkige botsing van Tijs met een speler van SV Leidschenveen resulteerde in een vrije trap die eerlijk is eerlijk prima werd binnengeschoten en zo stond de 2-4 op het scorebord. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de kant van SV Leidschenveen want vanaf dat moment wad het DSVP wat de klok sloeg. Met goed verzorgd combinatie voetbal liepen onze jongens uit naar een 7-2 voorsprong en de spaarzame pogingen tot aanvallen werden vakkundig onschadelijk gemaakt door het verdedigingsblok bestaande uit Duuk en Tijs en mocht het een keertje gebeuren dat SV Leidschenveen er door hee glipte dan was het Kjeld onze keeper die onder luid gejuich van de meegereisde harde kern van de JO9-1 de spelers van SV Leidschenveen van score hield.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft de trainers en meegereisde supporters zagen een JO9-1 die d.m.v. verzorgd combinatievoetbal kans na kans creëerde en uitliepen na een 12-2 voorsprong het was dat paal, lat en pech in de afronding ervoor zorgde dat de uitslag niet hoger uitviel in voordeel van DSVP  en zo ook de derde wedstrijd in de 1e klasse vrij eenvoudig werd gewonnen.

Ook over het veldspel waren de trainers zeer tevreden. De jongens  gaan steeds meer begrijpen hoe we willen voetballen. Het gaat per wedstrijd steeds beter, op een paar kleine foutjes na die gemaakt mogen worden dat zien we als trainers als leermomentjes en daar gaan we met plezier aan werken.