5 - 2

DSVP JO11-2JM

Groep 3 08

5 oktober 2019 10:00

Voor de jongens van DSVP JO11-2 stond vandaag de topper tegen Vitesse Delft op het programma. De Delftenaren stonden tot vandaag nog ongeslagen bovenaan de poule terwijl DSVP de derde plek inneemt na het verlies tegen Leidscheveen. De verwachtingen werden meer dan waar gemaakt en in een spannende pot met kansen over en weer was het Vitesse dat de drie punten in Delft wist te houden en met een 5-2 overwinning het kunstgras afstapte.

Om 10.00 precies floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en Vitesse Delft probeerde gelijk het initiatief te nemen. Maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijd stond DSVP nu op scherp. De tactische bespreking van Daniel op het nieuw aangeschafte whiteboard wierp zijn vruchten direct af. Een blok van twee centrale verdedigers gevormd door Tyme en Sven moest orde op zaken gaan stellen mochten de voorwaartsen van Vitesse gevaarlijk worden. In de voorhoede van DSVP moesten Shervin en Liam het de Delftse doelman lastig proberen te maken en Luca, Givano en Dylan bestreken het middenveld en moesten de aanvallers proberen te bedienen.

In de eerste 15 minuten was het een beetje aftasten en werden er geen gevaarlijk momenten gecreëerd voor beide doelen. Toch was het Vitesse dat net even scherper oogde maar verder dan een paar rollertjes uit de tweede lijn kwamen ze niet en waren vanzelfsprekend een prooi voor Cas.

DSVP werd in het vervolg van de eerste helft sterker en sterker en dook steeds vaker voor het doel van Vitesse af. De eindpass kwam net niet aan of er volgende een overtreding van Vitesse. Uit een van de daaruit verkregen vrije trappen werd DSVP het gevaarlijkst. Tyme drukte de afvallende bal perfect maar zijn schot verdween net naast de paal.

Waar de meegereisde toeschouwers net dachten dat de treffer voor DSVP in aantocht was, bleek toch maar weer eens een van de ongeschreven voetbalwetten in werking te treden: als het doelpunt niet valt bij de partij die op dat moment de overhand heeft, gaat hij er aan de andere kant wel in. Een goede uittrap van de doelman van Vitesse werd perfect verlengd en de spits van de ploeg uit Delft had vrije doortocht en zorgde, een beetje tegen de verhouding in, voor de 1-0 voorsprong.

Vlak voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende leidsman kwam Vitesse op 2-0 voorsprong. Een vrije trap kwam door een stukje flipperkastvoetbal al stuiterend het doelgebied in en Cas kon geen passend antwoord bieden en de bal verdween pardoes tegen de touwen. Een sterk spelend DSVP moest helaas gaan rusten met een 2-0 achterstand maar lieten de kopjes zekere nog niet hangen.

Nog feller dan voor rust stapte DSVP het veld weer op en begon met een heuse aanvalsgolf. Snelle combinaties en perfecte steekpasses zorgde voor verschillende 100% kansen voor de mannen uit Pijnacker. Eerst was het Shervin die oog in oog met de keeper snoeihard op paal schoot. Hierna was het Givano die de keeper goed de verkeerde hoek in stuurde maar zijn schot aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Wat ook in de eerst helft gebeurde herhaalde zich helaas ook in de tweede helft. Vitesse scoorde uit het niets uit een uitbraak en zette zo 3-0 op de borden. Een ietwat geflatteerde tussenstand want DSVP deed echt niet onder voor de koploper en bleef uitstekend als team spelen.

Uit een aanval die opgezet werd door Givano die langs de lijn oprukte naar voren werd DSVP opnieuw gevaarlijk. Zijn pass bereikte Yannick en diens voorzet leek iedereen voorbij te gaan maar kwam toch in de voeten van Liam die met een schot in de verre hoek de zo verdiende tegentreffer maakte. DSVP drong nog aan maar voor het rustsignaal het derde kwart wist het niet meer te scoren.

Vitesse had in het laatste kwart het beste van het spel en de DSVP-pijp leek, ondanks de Coopertest van afgelopen donderdag, een beetje leeg te zijn. DSVP probeerde het nog wel en de jongens gaven vandaag echt 110% maar konden niet meer voorkomen dat Vitesse nog twee keer scoorde uit snelle aanvallen. Dit hadden zelfs wel vier doelpunten kunnen zijn maar Luca haalde een inzet nog prachtig van de doellijn en een schot van de behendige Delftse spits die de uitgekomen Cas omspeelde eindigde op de paal.

Slotakkoord van de wedstrijd was toch voor DSVP. Tyme, voor de aanhang van DSVP de man van de wedstrijd met keer op keer supersterke verdedigende acties, ging goed door en stuurde met een splijtende pass Shervin weg. Alleen voor de keeper bleef hij andermaal cool maar deze keer stond de paal niet in de weg en passeerde hij de doelman en zorgde voor de 5-2 eindstand.

Wat een mooie pot voetbal hebben we vandaag gezien en wanneer zelfs de trainer van de tegenstander een compliment komt geven voor het vertoonde spel en DSVP de sterkste tegenstander tot nu toe noemt, dan mag je als DSVP ondanks de nederlaag ontzettend trots zijn! Met dit voetbal gaan we dit seizoen nog mooie dingen beleven met de JO11-2. Top gedaan mannen!!