11 - 0

DHL JO11-2

Groep 3 08

12 oktober 2019 9:45

De jongens van DSVP JO11-2 hebben zaterdagochtend flink uitgehaald op Sportpark De Groene Wijdte. DHL JO11-2 werd met liefst 11-0 verslagen. Het was de grootste overwinning van het seizoen voor DSVP. Grote mannen aan DSVP-kant waren Yannick en Givano  die beiden drie doelpunten voor hun rekening namen terwijl Shervin en Finn twee keer het net wisten te vinden.

Om 9.45 uur werd er gefloten voor het begin van de laatste wedstrijd in de bekerpoule. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de afgelaste wedstrijd tegen RKDEO dus niet meer ingehaald en is de stand in de poule na deze wedstrijd bepalende voor de indeling voor het tweede gedeelte van het seizoen. Er was DSVP dus alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten.

Het begin van de wedstrijd was een beetje mat. DSVP kwam niet echt aan aanvallen toe en de kansen die toch werden gecreëerd konden niet goed afgemaakt worden. Geluk voor DSVP was dat de tegenstander ook nog niet helemaal wakker leek en zo speelde de wedstrijd zich tot dat moment voornamelijk af op het middenveld. Grote kansen kwamen er wel voor DSVP. Het was Dylan die met een mooie pass langs de lijn Liam wegstuurde. Zijn voorzet kwam bij Finn terecht maar zijn inzet ging rakelings naast de verkeerde kan van het doel.

Dit was wel het sein voor DSVP om er een schepje boven op te doen. Als eerst was het Tymen die knap vanuit de tweede lijn op doel schoot. Zijn schot miste precisie en rolde over de achterlijn. Hierna was het Yannick die goed druk bleef zetten op de keeper en de bal zo voor zijn voeten zag belanden. Hij aarzelde geen moment en schoot de verdiende treffer binnen. Niet veel later was het opnieuw Yannick die goed mee naar voren was gelopen. De keeper van DHL liet de voorzet door zijn handen glippen en de bal kwam andermaal voor de voeten van Yannick die zo zijn tweede doelpunt van de ochtend maakte.

DSVP koos in het tweede gedeelte van de eerste helft steeds vaker de rechterkant van het veld. Shervin passeerde keer op keer zijn direct tegenstander maar door goede rugdekking kon hij niet altijd in scoringspositie komen. De keren dat dit wel lukte koos hij niet voor eigen succes maar legde hij tot twee keer toe netjes af, langs de uitkomen keeper, in de voeten van Finn. Hij ronde twee keer prima af en DSVP stond op slag van rust met 4-0 voor. Vlak voor het rustsignaal kwam DSVP toch nog één keer tot scoren. Shervin kreeg nu zelf wel de kans en rondde deze feilloos af. De jongens konden aan de limonade met een 5-0 voorsprong.

Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam ook op naam van Shervin. Hij anticipeerde goed op een diepe bal en aarzelde geen moment en passeerde de keeper met een schuiver in de verre hoek. Het verzet van DHL was al gebroken maar vanaf dit moment zag je de frustratie duidelijk terug in hun spel. Hardere en meer overtredingen moesten er voor zorgen dat DSVP niet kon werken aan het uitbreiden van het doelsaldo. DSVP liet zich niet van de wijs brengen en scoorde er lustig op los.

Givano tekende voor 7-0. Na een mooie uitbraak dook hij alleen voor de keeper op die geen antwoord had op zijn inzet. Slecht enkele minuten later liet ook Sven van zicht spreken met een doelpunt. DSVP kwam nu wel er in de buurt van de dubbele cijfers maar zouden nog doelpunten kunnen maken in de laatste 10 minuten van de wedstrijd? Het antwoord hierop was ‘JA’ want 5 minuten voor tijd schoot Givano de 9-0 al op de borden.

Het tiende doelpunt was een beauty. Yannick kwam rechtsvoor in het veld met de bal opstomen. Hij bedacht zich niet en nam de bal vol op de pantoffel. De Delftse doelman heeft de bal waarschijnlijk alleen nog horen langs komen want de bal ging snoeihard tegen te touwen. 10-0 en nog was de koek niet op. Het was opnieuw Givano die, na goed onder de druk uit gevoetbald te hebben, mocht doorlopen naar de keeper. En hij kende geen genade en plaatste de bal in de verre hoek. Met zijn derde van de ochtend zorgde hij voor de 11-0 overwinning.