9 april 2019

Accommodatie

Onbekend

Dinsdagmiddag 16.45 uur,

De meiden van de Jo11-4m verzamelen bij SV Leidschenveen voor stiekem toch wel een beetje een spannende wedstrijd.
De ¼ finale in de Haaglanden Cup moet gespeeld worden tegen SV Leidschenveen.
De kantine was nog niet open, in de gang bij de kleedkamers nemen we de opstelling door.
Op het veld, in het zonnetje doen de meiden hun gebruikelijke warming up.

Ze zijn geconcentreerd en beseffen dat ze dit niet “zo maar even gaan winnen”.
Een balletje kan raar rollen. En in de 1e minuut was het direct raak.
Na een corner van Roos schoot Robine hem, ondanks de vele mensen voor het doel de bal in het net.
SV Leidschenveen komt daarna niet veel op onze helft, maar daardoor is het wel lastig om kansen te creëren , de verdediging van SV Leidschenveen staat als een huis (met veel lange meiden).
En ineens is daar een uitbraak van de tegenstander en door een misverstand tussen onze keepster en de verdediging kan er een tegendoelpunt worden gemaakt. Balen, maar de meiden pakken de draad snel weer op. En gelukkig vlak voor de 1e time out scoort, na een snelle inbal van Eline, Roos de 1-2!

In de time out bespreken we dat de verdediging dus goed moet communiceren en “wakker” moet blijven. Het veld “breed houden” en snel de bal rondspelen zou ons kunnen helpen om toch nog een doelpuntje te kunnen maken.

In het 2e kwartier is er nog steeds hetzelfde spelbeeld: DSVP is bijna alleen maar op de helft van de tegenstander, maar een doelpunt komt er niet. De meiden laten bij vlagen goed voetbal zien, maar het afronden wil niet lukken. In de rust zijn de meiden wel positief en geven elkaar goede tips.
Na de rust krijgen we veel corners en uitballen vlakbij de achterlijn, omdat de tegenstander de bal maar “weg schiet naar voren”. Toch lukte het niet om een doelpunt te maken. Bert en ik krijgen het een beetje benauwd als er ook een paar keer een uitbraak is van SV Leidschenveen.
Maar dan, een ongelukkig moment van de tegenstander, bij een corner van ons schiet een meisje hem in haar eigen doel ipv weg bij haar doel. De 1-3 staat eindelijk op het scorebord. Ook in het laatste kwartier verandert er niet veel, wij vallen aan, SV Leidschenveen blijft taai verdedigen. Maar na een mooie solo van Roos over de as van het veld schiet ze richting leeg doel en Luna geeft de bal het laatste zetje.
Zij was goed doorgelopen. Wellicht was het niet nodig, maar toch!

Met een goed gevoel en de complimenten van de scheids, leider/coach van de tegenpartij en natuurlijk de ouders, gingen we naar huis.
Op naar de volgende ronde. Wanneer en tegen wie dat is nog niet bekend.