-

Excelsior JO12-4M

2 maart 2019 8:30

Puck Ramaker

Zaterdagochtend 2 maart verzamelden om 7.45 uur de meiden om te gaan spelen tegen Excelsior JO12-4m. Best spannend en dus een beetje nerveus. In kleedkamer 12 namen we de opstelling door.
Helaas was Sienna er vandaag niet bij. Uiteraard stond Quincy op het doel, Quinty, Luna en Eline startten in de verdediging. Jasmijn, Roos en Robine op het middenveld en Felicia in de spits.
Yana, onze aanvoerster begon dus “op de bank”. Elke 7 minuten werd er iemand gewisseld.

De letters DSVP staan voor Door Samenwerking Verkregen Pijnacker, maar voor deze keer had ik daar andere woorden voor uitgezocht:  Op het whiteboard had ik gezet : D=Doorzetten, S=Samenwerken, V=Vechtlust en P=POWER!!!
Vandaag wilden we al deze woorden terug zien in ons spel. Na afloop zouden we dan gaan afvinken wat we gezien hadden.

In de afgelopen wedstrijden hebben we alles eigenlijk wel gezien, dus dat moest helemaal goed gaan komen.

Excelsior had geen wissels en misten volgens de coach de 2 beste speelsters.
Dit team speelt in de competitie in de 3e klasse van de JO12 poule, dus dat het een pittige wedstrijd zou worden was wel duidelijk.
Het was super leuk om een keer tegen een meidenteam te kunnen spelen.

De meiden van Excelsior speelden goed positiespel, waren sterk en hadden een stevig schot in de benen. Na 3 minuten maakten ze de 0-1.
Maar niet veel later nam Luna een indribbel heel snel, ze bereikte Jasmijn, die vervolgens Felicia wist aan te spelen: 1-1!
Het spel golfde op en neer.

Toch werd duidelijk dat onze meiden wat terughoudend waren, de duels niet altijd vol in gingen en bij balverlies de tegenstanders alle ruimte gaven, waardoor ze makkelijk bij ons doel kwamen.
In de 8e minuut kwam er een afstandsschot: 1-2. En in de 9e minuut waren de meiden van Excelsior weer effectief: 1-3.

Even leek de “D” niet aanwezig, maar nadat Jasmijn in de 10e minuut weer wist te scoren (met links nota bene) na een mooie lage voorzet vanaf rechts en de stand 2-3 werd, was het doorzettingsvermogen er weer.
Afgelopen woensdag hebben we getraind op voorzetten geven en het was zo leuk om dat regelmatig terug te zien in deze wedstrijd.
Helaas maakte vlak voor de 1e time out Excelsior nog 2-4. In de time out bespraken we wat we terug zagen in de wedstrijd: het Doorzetten was een goed punt.
Wat we nog miste was het Samenwerken, vooral bij balverlies.
Dus daar ging het 2e kwartier de aandacht naar uit. Samenwerken om de bal weer terug te veroveren. En dat lukte heel goed.

In dat kwartier kregen de meiden maar 1 doelpunt tegen. Toen we de limonade gingen drinken spraken we nog een keer over hoe dat moest en waar we nog meer aan gingen werken.
De “V” was belangrijk in het 3e kwartier.
Dus met veel strijd en vechtlust gingen de meiden verder. In de 9e minuut maakte Jasmijn de 3-5, nadat Robine een schitterende dieptepass had gegeven vanaf het middenveld.
Net voor de laatste time out lukte het Excelsior om weer te scoren:

klik op de foto hieronder voor het betrokken commentaar

3-6. In de laatste time out spraken we over de “P”: de meiden zouden laten zien hoeveel POWER ze nog hadden.
Nou dat was wel veel, want al in de 3e minuut, na goed doorzetten van Luna aan de linkerkant van het veld en een voorzet van Jasmijn wist Roos de bal in het doel te schieten.
Nog steeds golfde het spel op en neer, maar het lukte de tegenstander nog maar 1 keer om te scoren.
Bij een stand van 4-7 gaven onze meiden het nog steeds niet op. In de laatste minuten van de wedstrijd nam Roos een corner, die goed voor het doel kwam, de keepster leek hem te hebben,
liet toch los en Jasmijn zette als een echte spits goed door en wist weer te scoren.
De eindstand was 5-7!

En een prima resultaat. Het belangrijkste: na afloop in de kleedkamer trokken de meiden de conclusie dat alle “letters” van DSVP terug te zien waren geweest.
Alles kon “afgevinkt” worden! Door Samen te werken, lukte het om met Vechtlust en Power goed Door te blijven zetten met als resultaat een prima wedstrijd.
Meiden jullie kunnen trots zijn op deze wedstrijd!