4 - 8

DSVP JO9-1

3e klasse 1

9 maart 2019 12:00

Op het veld van het Delftse Concordia hebben de mannen van DSVP JO9-2 vandaag tegen de JO9-5 van de Delftse vereniging gespeeld. Een mindere eerste helft maar daar tegenover een zeer goed verzorgde tweede, zorgde ervoor dat DSVP met een 4-8 eindstand als winnaar van het veld kon stappen, maar makkelijk was het zeker niet.

Op het aller achterste veld van het sportpark aan de Brasserskade in Delft en met een wind die het kunstgras nog net niet wegblies, trapte DSVP om 12.00 uur af tegen Concordia. Er werd verzorgd voetbal gespeeld maar in heel veel kansen resulteerde dit echter niet. Omdat de verdediging van DSVP veel te ver naar voren speelde en Concordia slim twee spelertjes achter de verdediging zette, was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg. DSVP kon gelukkig vertrouwen op de altijd solide keepende Saimen die elke kans onschadelijk maakte. Vlak voor de het einde van de eerste periode was het Kian die plotseling vrij voor de keeper kwam te staan. Met een mooie voetbeweging werd de uitkomende keeper omspeeld en was het kinderspel om de bal over de doellijn te schuiven, 0-1.

Concordia wijzigde de tactiek niet in de tweede periode en DSVP bleef maar ver naar voren spelen ondanks dat de positief coachende Harry de jongens meerdere malen op hun juiste positie had gewezen. Er volgende drie bijna identieke tegentreffers in nog geen 6 minuten tijd: lange bal over de verdediging en met twee of zelfs drie aanvallers alleen op de keeper af. Daar kon Saimen niets tegen beginnen en ook de dan wel toegesnelde verdedigers kwamen te laat. Gelukkig voor DSVP was het Kian die op slag van rust de aansluitingstreffer kon maken en zo werd er met een 3-2 tussenstand gerust.

Na de rust bleek dat coach Harry een tactische wijziging had gemaakt. Jelle en LIam wisselde van positie en laatstgenoemde ging dus in de spits spelen naast Quendo. Dit bleek de sleutel tot succes want de twee spitsen voelde elkaar prima aan en zette elkaar aanval op aanval vrij voor de keeper. Eerst was het Liam, die na goed doorzetten, met zijn linker been een afgemeten voorzet ga tussen twee Delftse verdedigers door om zo Quendo één op één voor de keeper te zetten. Deze kans werd niet gemist en DSVP maakte gelijk. Hierna was het Quendo nogmaals maar nu vanuit een corner. Hij dribbelde in en wist zo te keeper in de korte hoek te passeren. DSVP nam een, op dat moment, terechte voorsprong.

Hierna was het opnieuw Liam die, na goed de diepte in te zijn gestuurd door Tijs, Quendo bediende. Quendo verzuimde niet te scoren en tekende zo voor een originele hattrick (hij mocht de bal alleen niet mee naar huis nemen helaas...). De spits liet tevens zien over een goed overzicht te beschikken want in de volgende aanval zette hij juist Liam in scoringspositie en Liam rondde prima af.

Het offensief was nog steeds niet ten einde en het was nu Siem die het voortouw nam in de aanvallen van DSVP. Verschillende keren probeerde hij het van afstand maar de keeper zat hier keer op keer goed tussen. Een van de afvallende ballen kwam nog wel voor de voeten van Liam terecht en hij schoot van afstand wel binnen en maakte zijn tweede van de middag.

Om de score compleet te maken was het Kian die ook zijn derde van de wedstrijd maakte en zette zo een 3-8 stand op het bord. Het venijn zat 'm echter in de staart want Concordia wist toch nog een tegentreffer te maken. Net toen zij weer een beetje in de flow kwamen besloot de spelleider dat het genoeg was geweest en hij blies voor het einde.

Soms moeizaam maar een sterke tweede helft zorgde er toch voor dat DSVP een 4-8 overwinning mee naar Pijnacker kon nemen. Na afloop werden de mannen nog getrakteerd op chips ter gelegenheid van de verjaardag van Siem.