DSVP JO9-1 IN KRAKER LANGS DOCOS EN BEHOUDT ONGESLAGEN STATUS

4 - 7

DSVP JO9-1

3e klasse 1

11 mei 2019 8:30

In alle vroegte werd op het complex van DoCos de wedstrijd tegen de JO9-1 van deze vereniging afgewerkt. In een gelijk opgaande strijd was het DSVP dat op wilskracht, inzet en gewoon een sterke tweede helft de overwinning naar zich toe wist te trekken. Door deze 4-7 overwinning in Leiden behoudt DSVP ook de ongeslagen status die ze al sinds de tweede helft van de competitie stevig in handen hebben.

Een vroege wedstrijd is nooit zo’n probleem maar een vroege uitwedstrijd waarbij om 8.00 uur al verzameld dient te worden in Leiden, is wel een hele vroeg. Het was dan ook maar afwachten hoe de mannen van JO9-1 hier op zouden reageren in de wedstrijd tegen een op papier sterke tegenstander. Ook zei komen net als DSVP uit de 1e klasse dus de mannen konden hun borst nat maken.

Om 8.30 uur precies werd er afgefloten en was de wedstrijd begonnen. Er werd gelijk duidelijk dat DoCos niet van plan was om te verliezen en dat ze een aantal hele goede, technisch begaafde voetballer in een het team hadden. Het was dan ook het thuisspelende team dat de eerste kansen kreeg maar Saimen bewees op tijd ‘wakker’ te zijn en redde op de voor hem zo bekende wijze. DSVP kon er op dat moment aanvallend niet veel tegenover zetten.

Aan het einde van de eerste periode was het de spits van DoCos die goed doorzette. De verdediging kon maar moeilijk grip krijgen op de bewegelijke en fysiek sterke puntspeler. Met een mooie passeerbeweging zette hij zichzelf alleen voor Saimen en met droge knal werd het 1-0 voor DoCos, wat op dat moment gewoon verdiend was. Liam dacht daar anders over want uit de aanval die volgde uit de aftrap wist hij direct wat terug doen, met een klein beetje hulp van de keeper van de tegenstander die de bal niet goed verwerkte. Tegen de verhoudingen in wist Kian het doelsaldo van DSVP met één te verhogen met een knap schot in de verre hoek en zo werd er gepauzeerd met een stand van 1-2.

Na de eerste rustpauze hadden de coaches besloten om de opstelling iets te wijzigen om zo de spitsen van DoCos het scoren verder te bemoeilijken. Dit lukte aardig al moesten de achterhoede van DSVP nog wel steeds alle zeilen bijzetten. Er werd constant knap rugdekking gegeven en de Leidse ploeg werd wel gevaarlijk maar tot scoren kwamen ze niet meer. Een ongeschreven voetbalregel zegt dan dat als de sterkere ploeg niet scoort de bal er aan de aan de andere kant in gaat. Dit was ook deze ochtend het geval want Quendo scoorde op slag van rust de 1-3. DoCos werd nog wel gevaarlijk voor het rustsignaal echter stond nu de paal succes in de weg. Een niet zo’n handige actie van Liam zorgde ervoor dat DoCos voor het einde van de eerste helft nog wel de aansluitingstreffer kon maken. De ruststand werd 2-3.

Na rust kon je zien dat DSVP te maken had met de best voetballende tegenstander die ze tot dan doen waren tegen gekomen. Maar ook DSVP zorgde met verzorgd voetbal en sterke combinaties achterin dat er geen kansen meer werden weggegeven. DoCos kwam toch tot scoren door doorgeschoten bal uit een corner waarbij een Leids spelertje helemaal alleen voor open goal terecht kwam. Hij had de hoek voor het uitzoeken en faalde ook niet en tekende voor de gelijkmaker.

DoCos drukte door en met een gevaarlijke kopbal dachten ze op voorsprong te komen. Een magnifieke redding van Saimen voorkwam dit en zorgde voor veel frustraties. Van deze frustraties maakte DSVP gretig gebruik en wist op een 3-5 voorsprong te komen. Eerst van het Kian die uit een voorzet vrij kon intikken en vervolgens deed Quendo het nog even dunnetje over door een bal die de keeper losliet over de lijn te tikken.

DoCos bewees buiten een goed voetballende ploeg te zijn ook te beschikken over de nodige veerkracht. De koppies gingen niet hangen en binnen een mum van tijd hadden ze opnieuw de aansluitingstreffer. Uit een corner wist een speler uit de rug van Quendo op te duiken en de bal nog net met het puntje van zijn schoen langs uitkomende Saimen te tikken. Dit konden nog wel eens spannende laatste minuten gaan worden.

Niets was minder waar want het spel golfde alle kanten op en DoCos leek op gelijke hoogte te komen. Ware het niet dat Saimen met wederom een redding van formaat de bal uit de linkerbovenhoek wist te tikken. Dit tot ontsteltenis van alles en iedereen die DoCos een warm hart toedraagt.

DSVP kreeg hierna van Harry en Tjebbe te horen dat ze vol druk moesten zetten en dit moesten volhouden tot het einde van de partij. En dit wierp zijn vruchten af. De ploeg uit Leiden kwam nauwelijks nog gevaarlijk voor het doel en de organisatie was een beetje weg. Quendo maakte hier dankbaar gebruik van en wist nog twee keer toe te slaan. Beide kansen kwamen door een verre uittrap van de keeper die precies achter de verdediging van DoCos vielen en de Pijnackerse spits zo vrije doortocht naar de doelman gaven. Hij benutte deze kansen feilloos en zorgde zo voor een 4-7 eindstand.