DOELPUNTENFESTIJN VOOR JO9-1 ALS OPMARS NAAR KAMPIOENSCHAP

Forum Sport JO9-3

3e klasse 1

25 mei 2019 9:45

Laurens Boersma

DSVP JO9-1 heeft met ruime cijfers hun tegenstander uit Voorburg van de mat gespeeld. In een eenzijdige pot werd met 17-3 van Forum Sport gewonnen. Deze overwinning zorgt ervoor dat de mannen uit Pijnacker het kampioenschap zo goed als veilig hebben gesteld en dat ze volgende week in de laatste thuiswedstrijd hun welverdiende titel, er werd immers nog niet verloren deze seizoenshelft, mogen vieren.

Op een verrassend regenachtig veld 6D begon DSVP JO9-1 aan de een na laatste wedstrijd van dit seizoen waarin de JO9-3 van Forum Sport de tegenstander was. De start was enigszins moeizaam maar al snel wist DSVP op voorsprong te komen. Het was Kian die zijn man simpel opzijzette en knap de verre hoek zocht. Met resultaat van de keeper waas volstrekt kansloos. Liam zag een schot nog op de lat uiteenspatten maar tot scoren kwam DSVP niet meer.

Forum Sport werd gevaarlijker maar de betrouwbare sluitpost van DSVP bleek ook vandaag weer van onschatbare waarde. Er kwamen geen tegengoals terwijl Quendo het goal aan de andere kant wel wist te vinden. In 2 minuten scoorde hij twee keer. Kenmerkend voor beide goals is dat Quendo elke keer goed opdook waar de vrije bal was. Een echt neusje voor de goal! Deze doelpunten betekende ook dat het beetje verzet wat Forum Sport nog had nu echt gebroken was en dat de doelpunten elkaar in rap tempo opvoerde.

Nog voor de rust werd er vijfmaal doel getroffen door DSVP. Eerst was het Siem die twee keer fantastisch uithaalde van ruime afstand van het goal. Beide keren kon de keeper de bal niet meer keren. Vervolgens was het Jellle die anticipeerde op een dieptepass van Tijs en koeltjes afrondde. Het slotakkoord was van Tijs, die sowieso een sterke eerste helft speelde. Hij dribbelde door de verdediging en schoot binnenkant voet lang de keeper. De ruststand kwam hiermee op 7-0.

In de tweede helft was het echt prijsschieten. Elke diepe bal ging over of langs de Voorburgse defensie en zo konden de spitsen van DSVP vrij aanleggen op het goal van Forum Sport. Het was Kian die maar liefst vier keer achter elkaar wist te scoren. Een officiële hattrick dus! Na de fraaie goals van Kian was het weer de beurt aan Jelle die zijn tweede van de ochtend maakte. Quendo maakte de aanvalsdrift van DSVP compleet door met buitenkant voet de doelman te passeren: 13-0. Nadat de storm iets was gaan liggen was het plotseling Forum Sport dat met 3 man vrij voor Saimen stond. Dit keer kon hij geen redding meer brengen en dit betekende dus de tegentreffer. In het restant van deze periode werd er niet meer gescoord.

Voor de laatste 10 minuten speelde coaches Harry en Tjebbe troef door Saimen uit de goal te halen en te vervangen voor Kian. Dit veranderde niets aan het aanvalsspel van DSVP wat er werd alles aan gedaan om te scoren uit te breiden. Quendo nam weer twee goals voor zijn rekening en bracht de score op maar liefst 15-1.

En toch gaf Forum Sport niet op en scoorde nog een keer. Vervelend voor hen was dat Quendo nog niet uit gescoord was. Hij voegde nog twee goals toe aan zijn imposante seizoenstotaal en komt nu op 43 goals. Het laatste doelpunt kwam op naam van de ploeg uit Voorburg en dat betekende een 17-3 eindstand.

Door de twaalfde winst op rij en met nog één wedstrijd te spelen kan DSVP het kampioenschap niet meer ontgaan. Dit gaan we volgende week uitgebreid vieren. Verliezen of winnen tegen RKDEO betekent dat DSVP kampioen is. Komt allen onze jongens aanmoedigen. De wedstrijd start om 8.30 uur en wordt gespeeld op het hoofdveld.