Datum

23 maart 2019 10:15

Accommodatie

Onbekend

In wat misschien wel de beste wedstrijd genoemd kan worden van dit seizoen, heeft DSVP JO9-1 de overwinning in een gelijk opgaande strijd alsnog naar zich toe weten te trekken. Op het veld van SV Leidschenveen stond na 40 minuten een 4-6 eindstand voor de club uit Pijnacker op het wedstrijdformulier en zo nog steeds ongeslagen blijft in de tweede helft van het seizoen.

Om 10.15 uur stonden de teams klaar voor de wedstrijd op het kunstgras van SV Leidschenveeen. Na het fluitsignaal van de spelleider was het DSVP wat het initiatief nam. De mannen hadden goed geluisterd naar de aanwijzingen van coaches Harry en Tjebbe want iedereen bleef goed in zijn positie voetballen. Hierdoor kreeg de tegenstander geen enkele mogelijkheid om aan te vallen. Aan de andere kant kon DSVP ook geen vuist maken, Dit was geheel te danken aan het sterke optreden van Leidschenveen dat ook prima spel liet zien en tot dan toe voornamelijk in verdedigen uitblonk.

Na verschillende kleine kansjes voor DSVP was het de thuisploeg die toch de voorsprong wist te nemen. Lang konden ze hier niet van genieten want het was Quendo die de ploegen weer op gelijke hoogte wist te brengen met een schot in de korte hoek dat de keeper niet zag aankomen. Dit betekende direct het einde van de eerste periode.

In de tweede periode verdiende DSVP een vrije trap na een overtreding op Quendo. Siem ging achter de bal staan, nam zijn aanloop en wist van een behoorlijke afstand de keeper in de linkerbovenhoek te passeren en zette DSVP op een 1-2 voorsprong. Leidschenveen was het dichtste bij een doelpunt. Een lob van grote afstand leek binnen te gaan en het eerste gejuich klonk al bij de supporters van de thuisclub maar Saimen wist een fabelachtige redding te voorkomen dat de bal in het doel verdween. Dit kon weer rekenen op luid applaus van de meegereisde DSVP-aanhang, In het verloop van de tweede periode werden beide teams niet echt heel gevaarlijk meer en men ging rusten met 1-2.

De tweede helft was nog maar 1 minuut oud toen Quendo goed reageerde op een snelle corner van Liam. Laatstgenoemd leverde een voorzet op maat af en Quendo had te bal voor intikken en zo de 1-3 te laten noteren. Aan de andere kant wist Saimen keer ok keer de inzetten van de tegenstander te keren en de frustratie was op hun gezichten af te lezen. Toch was het uiteindelijk de lokale SV die de aansluitingstreffer wist te maken. Een knappe redding kwam onfortuinlijk weer voor de voeten van de spits die de bal alleen nog maar over de doellijn hoefde te lopen. Dit was natuurlijk een koud kunstje.

Het allesbeslissende laatste kwart brak aan. Na wat omzettingen in het team bleek dat de toen dan toe solide verdediging van DSVP het even niet meer wist. In korte tijd werd twee keer makkelijk de bal verloren en dan liep tegen een tegenstander als Leidschenveen in beide gevallen niet met een sisser af. Voor het eerst in de partij keek DSVP tegen een achterstand aan, 4-3.

Wat de jongens van DSVP kenmerkt dit seizoen is veerkracht en vechtlust. Na de grote tegenslag van twee tegentreffers lieten ze kopjes niet hangen en werd snel weer de aanval gezocht met goed combinatie voetbal. Het was Siem die zo'n aanval goed wist af te ronden en dus al heel snel de gelijkmaker wist te scoren.

De mooiste goal van de dag werd gemaakt door Quendo. Een uitbal van de keeper van Leidschenveen werd door hem direct uit de lucht teruggeschoten en stuiterde vlak voor de ver voor zijn doel staande doelman. Met een grote boog ging de bal over de keeper en ook de toegesnelde verdedigers konden niet voorkomen dat de bal in het net verdween. DSVP stond weer op voorsprong en dat was gezien het spelbeeld ook wel terecht.

DSVP kreeg hier na genoeg kansen om de score uit te breiden maar het vizier stond niet in alle gevallen op scherp maar ook de keeper van Leischenveen bleek een heuse sta-in-de-weg. Uiteindelijk was het Liam die de keeper met een rollertje wist te passeren. De bal leek al over de lijn maar werd vervolgens ook nog door een verdediger van Leidschenveen verder het goal in gewerkt. De 4-6 was dus sowieso een feit en dit was ook de eindstand van een vermakelijke pot voetbal.