DEGELIJKE OVERWINNING JO9-1 TEGEN FC ZOETERMEER

FC Zoetermeer JO9-2

3e klasse 1

16 februari 2019 9:45

Desney Segaar

In de eerste zonnestralen van 2019 werkte de mannen van DSVP JO9-1 hun tweede wedstrijd na winterstop af. Tegenstander in deze ontmoeting was de JO9-2 van FC Zoetermeer. DSVP speelde een goede partij en stapte na 40 minuten dan ook terecht als winnaar van het veld. Eindstand 5-1

Op veld 8 trad de JO9-1 om 9.45 aan tegen hun tegenstander uit Zoetermeer en al snel komt de thuisploeg op voorsprong. Slecht uitverdedigen van Zoetermeer geeft verdediger Duuk de kans om de bal op te vangen en uit te halen. De keeper van Zoetermeer had hier geen antwoord op en de bal verdween tegen de touwen.

In de tweede periode van de eerste helft blijft DSVP goed en nauwkeurig voetballen. Sporadische aanvallen worden door de goed spelende verdediging onschadelijk gemaakt. De enkele keer dat Zoetermeer toch door de verdediging heen komt is het Saimen die redding brengt en weer een uitstekende wedstrijd stond te keepen.

Aan de andere kant weet DVSP van de kansen die ze krijgen er twee om te zetten in een doelpunt. De eerste was een beauty van Siem die van grote afstand de hal in hoog in de hoek plaatste en de keeper kansloos liet. De tweede goal was van Quendo. Hij zette met zijn treffer DSVP op een verdiende 3-0 voorsprong.

In de tweede helft werd DSVP wat slordiger. Ballen werden niet meer strak ingespeeld maar gebracht en dit zorgde keer op keer voor balverlies. Toch wist Quendo zijn aantal doelpunten te verhogen met een. In een scrimmage voor de goal van Zoetermeer was het de spits van DSVP die als sterkste uit de strijd kwam en alle tijd had om de geboden kans te verzilveren. De bal werd vakkundig onder de uitkomende doelman heen geschoten en de 4-0 kon genoteerd worden.

Zoetermeer deed toch wat terug. Met een van de mooiste acties van de wedstrijd soleerde een verdediger van Zoetermeer door de verdediging van DSVP. Geen van de spelers wist hem af te stoppen en ook Saimen had geen antwoord op zijn inzet. Tegen de verhouding in helaas toch de tegentreffer.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam DSVP er nog een aantal maal gevaarlijk uit, maar de scherpte ontbrak. Alleen Jelle wist zag zijn inzet over de doellijn van de tegenstander gaan en hij maakte zijn eerste goal. Niet veel later maakte de spelleider een einde aan de wedstrijd die met 5-1 winst de boeken in gaat.