Westlandia JO13-2

1e klasse 7

6 april 2019 9:45

Adri Wijsman

Na de spannende wedstrijd vorige week tegen Velo, stond vandaag de volgende topper op het programma.
Westlandia JO-13-2 was de tegenstander. Voor aanvang de nummer 1 tegen de nummer 3.

DSVP begon sterk, de duels werden gewonnen en Westlandia werd teruggedrukt op de eigen helft. De éérste kansjes waren voor de meiden.
De grootste kans was voor Tessa die goed naar binnen was gekruist en een mooie pass van Kris net niet lekker raakte.
Een inworp werd door Robin de zestien ingeslingerd. De bal stuiterde over de linksback van Westlandia, waarna Kris de bal tegendraads inschoot, 1-0.

De meiden bleven geconcentreerd spelen en Westlandia kreeg geen uitgespeelde kansen.
Goed druk zetten op de verdediging leverde vlak voor rust een corner op.
Anouk nam de bal perfect en het was Naoual die met het hoofd de 2-0 inkopte.

Westlandia nam de aftrap en kwam via de snelle spits ineens alléén voor Jade. Die kwam snel uit en bleef goed lang staan, waardoor de spits de bal tegen haar aanschoot.
Dus in plaats van 2-1 met de rust gingen de meiden met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust het zelfde beeld als in de eerste helft. DSVP domineerde en creerde de betere kansen. Het tempo bleef hoog en het was Naoual die behendig langs twee verdedigers glipte en de bal door de benen van de keeper in het doel prikte, 3-0!
De wedstrijd was gespeeld en op een wegens buitenspel afgekeurd tegen doelpunt, bleef de overwinning thuis.

Meiden hard gewerkt en goed gespeeld.
Door het gelijkspel van Velo is het volgende week nog spannender.Maar eerst nog de kwartfinale van de Haaglandencup dinsdag tegen Leidschenveen MO15.