1 - 4

DSVP JO13-2JM

1e klasse 7

9 maart 2019 10:30

Na twee weekenden rust, vandaag de uitwedstrijd bij SVH. Na de beroerd oefenpotje van woensdag, de kans om te laten zien dat de meiden gewoon heel goed kunnen voetballen.

We begonnen met veel tegen wind, maar daar was weinig van te merken. Het was DSVP die domineerde met mooie combinaties. SVH probeerde het vooral met lange ballen op de twee snelle spitsen.

Bij een 0-0 stand was het SVH die een corner mocht nemen. De verdediging greep goed in en speelde de bal naar Tessa. Die draaide weg en speelde de bal fraai tussen twee verdedigers diep op Noelle die de 0-1 aantekende. Kris speelde op rechts de linksback helemaal dronken en kwam een aantal keer gevaarlijk door.
Maar in plaats van 0-2, maakte SVH na balverlies op ‘t middenveld opeens de gelijkmaker.

De meiden pepte elkaar op en gingen door met combineren. Een mooie combinatie tussen Noëlle en Tessa, die Kris lanceerde en bracht de verdiende voorsprong, 1-2.
De meiden speelden weer lekker over en een snel genomen inworp bracht opnieuw Kris in stelling, die de bal langs de keeper schoof.

Na de rust was door SVH waarschijnlijk afgesproken dat er fysieke gespeeld moest worden. Dit resulteerde in flink wat kleine en soms ook smerige overtredingen. De sfeer langs het veld werd er ook niet beter op, met als dieptepunt de opmerking van een van de ouder van de thuisploeg, dat meisjes niet tegen jongens moesten spelen.

Maar goed, DSVP speelde de wedstrijd netjes uit, waarbij Jaimy de combinatie zocht met Tessa, die Noëlle in stelling bracht voor de dik verdiende 1-4 scoorde.
Meiden jullie hebben vandaag laten zien als team voor elkaar te willen werken en met goed voetbal heel ver kunnen komen.

Zaterdag weer lekker thuis tegen Quintus.