77'

1e klasse 2 (PP)

9 maart 2019 11:15

M.Rampersad

Een winderig DSVP zorgde voor een zinderende wedstrijd, vandaag was de tegenstander Poortugaal JO17-1. Het gevoel was goed en er was een idee van een verassing die wellicht wel eens in de lucht kon hangen.

Met dank aan Leendert, hierbij het fotografisch verslag

We startte met Sven, Jimmy, Wilco, Rohan, Daniél, Rens, Robin, Cedric, Jordy, Stephan en Nik .
Quincy, Iwan en Vincent waren de reserves.
geblesseerd: Luc, Milan en Bram.

Wat er zeker in de lucht hing was de wind, nu hadden we die in de 1e helft tegen en dit zorgde voor snelle ballen richting onze verdediging. En toch hé, het gevoel was er.

Na 5 minuten was het toch Poortugaal die de 0-1 maakte. Amper 2 minuten later was DSVP aan het opbouwen en was daar de steekpass op Nik die zijn directe tegenstander te snel af was en de keeper passeerde en zo de 1-1 liet aantekenen. Toch kwam Poortugaal enkele minuten voor rust langszij en was daar de 1-2. De rust werd gebruikt om over de spelwijze te praten nu de weersomstandigheden in ons voordeel zouden komen. En dat was direct merkbaar, Poortugaal kwam er maar lastig uit en wij moesten even wennen aan hoe hard en vreemd de bal zich gedroeg.

Rens had op het middenveld de bal en omdat hij de tijd kreeg om van 30 meter uit te halen deed hij dat maar eens. En en en zo verdween de bal net over de vingers van de keeper in het doel, weergaloos natuurlijk. De laatste 10 minuten waren aangebroken en de scheids besloot om een strafschop toe te kennen aan Poortugaal, zo maakte zij de 2-3. Met nog enkele minuten gaan gingen we met nog meer power naar voren om nog meer druk te zetten.

Dat resulteerde in een paniekerige handsbal van één van de verdedigers van Poortugaal, en inderdaad dus een pingel voor DSVP. Deze werd ingeschoten door Wilco en besloot de scheids deze spannende wedstrijd te beëindigen.

Een intensieve wedstrijd waarin we veel terugzagen van afgelopen najaar. Hard werken en vooral als team samen de wedstrijd oppakken, complimenten dus en dank aan de jongens bij aansloten zeker Vincent die echt op het allerlaatste moment gebeld werd, TOP en bedankt.