... (schot)
58'

5e klasse 04

23 maart 2019 8:30

Vroeg stapte ik in de auto, op weg naar Wassenaar. Voor weer een leuke wedstrijd van de JO11-4m. In de app waren we gewaarschuwd, "neem de juiste afslag, luister niet naar google"...en toch ging het bij 1 iemand mis. Maar ik noem geen namen....
Sienna kon vandaag helaas niet mee doen, ze is gevallen met de fiets en heeft haar pols gekneusd. Met 1 wissel begonnen we dus de wedstrijd. In de kleedkamer bespraken we weer de opstelling en wat we van elkaar verwachtten. Graaf Willem VAC staat op de 1e plaats in de competitie. We hadden in november ook tegen hen gespeeld en toen met 9-0 verloren. Dus dat het een pittige wedstrijd zou worden, was wel duidelijk. We spraken af dat we vooral de "D" van DSVP wilde zien, dat is "DOORZETTEN".
De opstelling: Quincy uiteraard in het doel, Quinty, Yana en Eline in de verdediging, Luna, Roos en Robine op het middenveld en Felicia in de spits. Jasmijn mocht eerst even kijken wat er allemaal gebeurde. Zij had al snel door dat de keeper en de verdediging van Graaf Willem VAC soms lang de tijd namen om de achterballen te nemen. Dus "hoog" druk zetten zou goed kunnen werken. Zodat ze niet de bal snel en hoog naar voren konden spelen. Jasmijn kwam er in voor Felicia en ging dat goed doen. Soms was ze wel wat terughoudend, maar het ging gaande weg de wedstrijd steeds beter. Achterin probeerde de verdedigsters de aanvallers goed uit te schakelen. Ze bouwden vervolgens goed op naar het middenveld. Door mooi combinatievoetbal, waarbij de bal vaak maar 1 keer geraakt werd kwam de bal dan bij de aanvalsters. Helaas lukte het niet om dan te scoren. De bal ging dan naast, op de paal/lat of de keeper stond in de weg. En Graaf Willem VAC ging beter om met de kansen. In de eerste helft scoorden zij 3 keer en vlak voor de rust kon Luna, die helemaal vrij stond een doelpunt maken, nadat ze vanuit een corner de bal van Quinty had gekregen. In de rust spraken we over wat er goed ging en wat we anders moesten doen. Vooral ervoor zorgen dat Graaf Willem VAC niet de bal naar hun aanvallers kon spelen. En als we dan konden aanvallen, de bal via de zijkanten voor het doel brengen. Bert en ik hadden gezien dat de tegenstander daar moeite mee had, mede door onze opkomende backs, Eline en Quinty. Maar vlak naar rust scoorde Graaf Willem VAC 2 keer heel snel na elkaar. Quincy zat er nog wel aan, maar het lukte net niet om de doelpunten te voorkomen..
In de laatste time out spraken we af dat we er alles aan gingen doen om geen doelpunt meer tegen te krijgen. De jongens van Graaf Willem VAC combineerden mooi en hadden een paar hele goede spelers, die snel waren en behendig met een bal. Ook verbaasde ik me over hun kracht in de schoten. Helaas lukte het niet om te voorkomen dat ze nog 3 keer scoorden. De meiden creeërden ook wel kansen, maar iets te vaak strandden onze opbouw op het middenveld. Het lukte Jasmijn, die goed door ging, toen de keeper de bal los liet om nog een doelpunt te maken. De eindstand was 8-2. Geen punten, maar wel ontzettend veel geleerd. Komende woensdag gaan we proberen om datgene wat we geleerd hebben te laten zien in de oefenwedstrijd tegen SEP.