... (afstandschot)

5e klasse 04

18 mei 2019 8:30

Finn Slierendregt

Vandaag was de laatste (vroege) thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was DHL JO11-2. Sienna was er niet bij (weekendje weg), Chloë viel in voor haar. Uiteraard weer een goede voorbereiding in de kleedkamer en een aantal zaken doorgenomen. Dit seizoen is er hard gewerkt aan omschakeling, samenwerken en opbouwen. En elke week hebben we hier over gesproken. Tijdens de warming up ging iemand op de al zere teen van Felicia staan. Dat was even een tegenvaller, maar met wonderzalf en de goede verzorging van Bert heeft ze toch nog haar doelpuntje kunnen pikken. En dat was een belangrijke! Want na een half uur voetballen was het nog niet gelukt om de bal in het doel te krijgen. DHL verdedigde met bijna alle spelers in het veld, dus het was erg druk voor hun doel. De keeper stond ook vaak goed opgesteld. In de time out en met de wisselspelers bespraken we dat het "anders" moest. En hoe dan anders? Dat wisten de meiden wel: het veld breder maken, dus Jasmijn en Robine gingen meer aan de zijkanten spelen, zodat er hopelijk wat meer ruimte voor het doel kwam. Ook Roos bleef wat verder van het vijandelijke doel. En dat ging in het 3e kwart ook beter. Gevolg: meer kansen! Luna, die vandaag op verschillende posities speelde, zorgde er oa voor dat de bal weer snel naar voren ging als die was verovert in de verdediging. Ook het omschakelen ging beter. Daardoor kon Felicia, na een goede pass van achteruit, alleen op de keeper af gaan. In de 32e minuut maakte ze dan ook de 1-0. Het duurde wel weer even voordat na een mooie voorzet vanaf rechts van Felicia Roos de bal in het doel kon schieten. Na een aanval van ons, waarbij Eline goed mee naar voren was gegaan kwamen de jongens van DHL echter snel richting ons doel en het lukte hen om een tegendoelpunt te maken. Vlak voor de laatste time out, bij een corner die genomen was door Roos wist Jasmijn de bal binnen te schieten. De meiden waren eigenlijk continue aan het aanvallen en DHL had daar geen ander antwoord op dan de bal hard richting Quincy te schieten. Dus Quinty, Yana en Chloë moesten goed opletten en losten het vaak goed voetballend op. In het laatste kwartier duurde het echter tot de 12e minuut totdat Jasmijn weer bij een corner van Roos de bal binnenschoot. 4-1. De buit leek binnen...maar opletten geblazen, want DHL hield stug vol. En een mooi afstandsschot, waar Quincy echt niet bij kon zorgde voor de 4-2. Dus weer 3 punten gepakt! Nu volgende week de laatste competitie wedstrijd nog spelen en dan weten we of we dit seizoen kunnen afsluiten met een mooie 2e plaats.