... (scrimmage)
55'

5e klasse 04

9 maart 2019 10:00

Met al de regen die de afgelopen dagen was gevallen was ik even bang dat het afgelast zou zijn, maar gelukkig we mochten "gewoon" voetballen. We verzamelden om 9.15 uur in de kantine van DWO. Luna was er vandaag niet, Suzan van JO11-5m, viel in. We speelden in de mooie zwarte uittenues, zodat de tegenstander geen hesjes aan hoefden. Voor de wedstrijd namen we weer de opstelling door, bespraken we wat de meiden moesten doen bij balverlies en waar de letters DSVP voor staan. Vooral de P van POWER zou vandaag nodig zijn, gezien de tegenstander en de weersomstandigheden. Quincy stond uiteraard weer op doel, Eline, Yana en Quinty vormden samen met Sienna (die later inviel) de verdediging. Jasmijn, Roos en Robine (en later Suzan) waren de middenvelders en Felicia de spits. De laatste trainingen hebben we erg veel getraind op hoe Jasmijn en Robine voorzetten kunnen geven vanaf de zijkanten en dat was vandaag weer goed te zien. De wedstrijd begon goed met gelijk een doelpunt van Jasmijn uit een corner van Quinty. En even leek het erop dat de meiden dachten dat de wedstrijd al gespeeld was...ze vergaten te verdedigen, gingen te veel in de aanval en daardoor scoorden DWO snel 2 doelpunten achter elkaar. Ook Quincy leek verrast en nog niet helemaal wakker. Na aanmoedigingen en aansporingen van Bert en mij, pakten de meiden het spel weer op en daardoor kon Felicia scoren. Ze schoot van afstand, de bal verdween via een hoofd van een jongen van DWO in het doel. Beetje geluk dus...Het spel golfde echt op en neer, want vlak daarna schoot een aanvaller van DWO ook van afstand raak. Het leek wel of het middenveld soms er niet stond. Vlak voor het signaal van de 1e time out scoorde Felicia gelukkig de gelijkmaker 3-3! Robine had een voorzet gegeven, keeper greep mis, gefrommel en Felicia zat er goed bij en kon dus scoren.
In de time out bespraken we zoals altijd wat er goed ging, maar de meiden waren het er allemaal over eens dat ze te weinig POWER in de duels legden. Dat moest anders. En dat veranderde ook. Fel en goed gingen de meiden weer verder. Toch scoorde DWO eerst, voordat Jasmijn na een mooie assist van Felicia een doelpunt kon maken. En hoe gek het misschien ook klinkt, toen leek het wel of het afgesproken was en de jongens weer "aan de beurt" waren...want nu scoorden zij weer. Toch waren de meiden goed aan het voetballen, we zagen vele mooie combinaties en goed samenspel. Bij een uittrap van de keeper van DWO lette Jasmijn heel goed op, ze ving de bal goed op en schoot de bal mooi binnen. De ruststand was dus 5-5. Het was een sportieve wedstrijd en over het algemeen voetbalden de meiden beter dan de jongens (vonden wij coaches).In het 3e kwart kwamen er meer kansen voor onze meiden. Al in de 2e minuut scoorde Suzan de 5-6. Quinty had weer een goede corner genomen, Roos vocht knap voor de bal en won het duel van de jongen, waarna ze hem klaarlegde voor Suzan die de bal mooi binnen schoot, tussen de verdedigers door. En in de 10e minuut kapte en draaide Felicia recht voor het doel net zo lang met de bal totdat ze hem mooi met een boogje in het doel schoot. 5 DWO-ers stonden erbij en keken ernaar.
Nu stonden we met 2 doelpunten voor en in de laatste time out spraken we af dat we er alles aan zouden doen om dit vast te houden.
DWO zette steeds meer druk, was veel in de aanval en onze verdedigsters hadden het moeilijk. Veel corners tegen en de meiden kwamen moeilijk van hun eigen helft af. Helaas kregen we al snel een doelpunt tegen: een schot van afstand werd van richting veranderd en ging het doel in. Pech! Maar de V kwam weer boven drijven! De vechtlust zorgden ervoor dat alle meiden samen ervoor zorgden dat we weer kansen kregen. Toch maakte DWO nog een gelijkmaker, waarbij het even leek dat Quincy geblesseerd raakte aan haar pols. Maar ze kon gelukkig verder, bikkel! En nu proberen om toch de wedstrijd nog te winnen. Na een aantal kansen, kreeg Robine de bal mooi voor het doel en waar Felicia normaal gesproken in 99 van de 100 keer zo'n voorzet binnen zou schieten, schoot ze nu de bal net naast het doel. PECH!
De uitslag was een terechte 7-7, hoewel wij natuurlijk liever met 3 punten naar huis waren gegaan. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Op naar woensdag, dan spelen we in het Haaglanden Toernooi onze eerste wedstrijd tegen Hercules.
Voor nu: uitrusten, nagenieten en maandag weer lekker trainen.