60'

5e klasse 04

2 februari 2019 9:45

Iris Ouwerling

Zaterdag 2 februari om 9 uur verzamelden de meiden voor de 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie van dit seizoen. Helaas kon Quincy niet meedoen vanwege hoofdpijn, die ze overgehouden heeft aan een val op haar hoofd afgelopen woensdag. Gelukkig wilde Bridget wel , na haar eigen wedstrijd bij ons keepen. Haar wedstrijd was wat later begonnen en zo moesten wij dus even wachten op haar. Daardoor was de voorbereiding wat rommelig, maar , zo bleek later, dat had geen effect op het spel van onze meiden. Dit keer startten Sienna, Eline en Luna in de verdediging, Felicia, Roos en Robine begonnen op het middenveld en Quinty in de spits. Yana en Jasmijn waren dus de eerste wissels. Zij zagen direct dat onze meiden veel ruimte en tijd kregen om te voetballen. Daardoor zagen we mooie, goede combinaties. En als ze de bal wel kwijt raakten vochten ze met z'n allen om de bal weer te veroveren. In de 6e minuut scoorde Felicia het 1e doelpunt, nadat Robine van afstand op het doel geschoten had. Ze reageerde goed op de rebound. Vervolgens was het Quinty die mooi afrondde op een voorzet van Robine. Daarna vloog een corner van Jasmijn zo maar in de korte hoek. Daarvoor hadden de tegenstanders na een mooie aanval wel de 2-1 gemaakt. We wisselden overigens vandaag om de 7 minuten, zodat de meiden niet te lang in de kou stil hoefden te staan. Jasmijn kwam erin voor Felicia en Yana had de plek van Luna in genomen. Voordat we aan de limonade gingen scoorde Felicia nog een keer, uit een voorzet van Robine. Het spel was leuk en goed. Soms verslapten de meiden wel.
In de rust bespraken we dat eigenlijk veel , zo niet heel veel , heel goed ging. Maar "scherp en geconcentreerd blijven" dat was toch wel de boodschap aan elkaar. Vanuit de achterhoede goed opbouwen via de zijkanten en daarna via het middenveld naar de spits was een manier om bij het doel van de tegenstander te komen. Sienna, Yana en Luna verrichtten goed werk. Helaas was Eline voor de rust uitgevallen. Ze had toch wel veel pijn aan haar enkel. Vooral als ze een sprintje moest trekken.
Na de rust heeft ze het nog wel geprobeerd, maar helaas...eerst maar eens het advies van de fysio gaan vragen na de wedstrijd voordat de blessure misschien erger zou worden.
Bridget had misschien niet veel te doen, maar wat ze deed was goed. Ze probeerde de verdediging goed georganiseerd te houden.
Na de rust hebben Felicia en Robine afwisseld nog elk 2 doelpunten gemaakt. Door goed samenspel kwamen ze in scoringspositie. De ene keer kreeg Robine een goede voorzet van Felicia, de volgende keer kreeg Felicia een mooie steekpass van Roos. Dan weer kon Robine scoren om dat de meiden op het middenveld snel via vele schijven de bal aan Felicia afleverde, die vervolgens een mooie voorzet gaf. En het laatste doelpunt was in een kluts waarbij Felicia de bal in een hoek schoot, nadat Robine een voorzet gegeven had.
Meiden, we hebben genoten van de vele combinaties en 1-2-tjes, die we ook geoefend hebben op de training. Ook de ouders en het andere publiek vonden het leuk om naar jullie te kijken, behalve die ene mevrouw, maar daar hebben we het maar niet meer over, goed?
Op naar donderdag, dan gaan we oefenen tegen de JO12-1 van DSVP. Dan zullen we ongetwijfeld meer weerstand kunnen verwachten.