Datum

11 mei 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, 11 mei, vroeg uit de veren, want om 7.45 uur verzamelden we bij Berkel in de kantine. De meiden oogten fit en hadden er zin in. We bespraken in de kleedkamer eerst de opstelling, daarna nog wat dingen die we deze week getraind hadden. En dat was: bewegen zonder bal en samenwerken bij balverlies. Iets wat elke week beter gaat. Jasmijn was er niet bij (weekendje weg met familie), maar Suzan deed voor haar in de plaats mee bij ons. Robine was verkouden en soms wat benauwd, dus die werd af en toe extra gewisseld om letterlijk op adem te komen. Quincy stond natuurlijk weer op doel. Bij één van haar eerste reddingen kwam ze raar terecht en kreeg ze last van haar rug. Maar zoals een echte bikkel betaamd heeft ze de hele wedstrijd gewoon uitgespeeld. In de verdediging waren Luna, Yana en Eline van grote waarde. Bij balbezit bouwden ze goed op en zorgden ze ervoor dat Roos, Suzan en Robine de bal kregen.  Soms werd direct Felicia bereikt, die goed mee hielp op het middenveld. Bij balverlies werd er met z'n allen direct geknokt om de bal weer te veroveren. De 5 secondenregel van Peter Bosz werd vaak goed toegepast. Het veld werd dan klein gemaakt, zodat Berkel niet veel aan voetballen toe kwam. Meer dan een lange bal spelen lukte hen dan vaak niet. Quinty en Sienna kwamen er na het eerste kwartier in en ook zij leverden goed werk af. De mooie combinaties en het snel rondspelen van de bal zorgden ervoor dat er veel kansen kwamen. De keeper van Berkel was erg goed en hield dan ook veel ballen eruit. In het laatste kwart kregen we een penalty (mee). Bij een stand van 1-3 mocht Quincy de penalty nemen. Gevaarlijk, want als Berkel de bal zou veroveren en direct naar het doel zou gaan......Maar Quincy moest hem er gewoon in schieten. Yana, Luna en Quinty waren op onze eigen helft gebleven. Quincy schoot, keeper hield, maar in de rebound was Roos er als de kippen bij en ze scoorde. De eerste 3 doelpunten waren gescoord door Felicia (2x) en Robine (1x). Het eerste doelpunt was een scrimmage voor het doel, het 2e doelpunt een mooie aanval en ook het 3e doelpunt kwam na goed doorzetten van Roos. Berkel maakte 5 minuten voor tijd nog de 2-4. Het was een sportieve leuke wedstrijd en wij, Bert en ik, hebben genoten van jullie vechtlust en leuke spel. Goed samengewerkt en zo lukt het om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. Op naar woensdag. Dan spelen we tegen Concordia. Ook nog voor de competitie.