3e klasse A

26 mei 2018 14:30

DSVP blijft in de derde klasse dankzij nederlaag Koudekerk.
Evenals verleden jaar is DSVP via de hulp van mede concurrenten volgend jaar weer te bewonderen in de derde klasse.

In het begin van de wedstrijd tegen Soccer Boys hielden de ploegen zich goed in evenwicht. Soccer Boys hanteerde veelal de lange bal via laatste man Martijn  Helmendach en keeper Mark Heintjes.

Beide ploegen kregen een paar kansjes. Zo schoot Ferry Bross net over en schoot Robert Dirksen een bal in de kruising, die door keeper Mark Heintje tot corner werd verwerkt.

Matthijs van Horssen in de achtervolging

Via leuke aanvallen kregen Rowdi Nobbe en Franco van Rheenen de kans om de score te openen maar de ballen gingen net over of naast. In de twintigste minuut was het wel raak voor Soccer Boys.
De bal werd op links voor het doel van DSVP gebracht en door onoplettendheid  van de achterhoede kwam de bal bij Ferry Boss terecht die keeper Orlando van Diepen van dichtbij passeerde, 1-0.

Edo van Rheenen ziet toe, evenals scheidsrechter Syed                                                   Ze zaten Remco op z'n huid

Weer was het Franco van Rheenen  die de bal ontving maar deze niet goed onder controle kreeg en daardoor ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast.Tot de rust waren er geen hoogte punten te noteren.
1-0

In de tweede helft had trainer Alex van Harst, Robert Dirksen voor Edward Jones vervangen, die meer stootkracht in de voorhoede zou geven. Dit bleek niet het geval, want de verdediging van Soccer Boys bleef heer en meester.

Naar mate de wedstrijd vorderde kon je zien dat DSVP middenvelder Arjan Hoogendijk door een schorsing miste. Het middenveld werd steeds vaker het domein van Soccer Boys.

Met passie werd er voor de bal gevochten

En toen DSVP ook nog Edo van Rheenen in de achterhoede moest missen wegens een blessure, maakte Wilmar Zeelenberg twee keer gebruik van de ruimte die hij kreeg en maakte zo de 2-0 en de 3-0.

DSVP keeper Orlando van Diepen heeft de bal weggewerkt. Hij had het druk deze middag

Zonder blessure tijd bij te tellen maakte scheidsrechter Syed na negentig minuten een eind aan de wedstrijd. Gelukkig bleek na afloop dat Koudekerk met 0-3 van van Nispen had verloren en DSVP niet meer kon inhalen. Volgend jaar  wederom derde klasse. Toch kunnen we trots op onze jongens en de staf  zijn, want zoals ze de laatste weken gepresteerd hebben verdienen ze het om in de  derde klasse te spelen. Dus toch …………..Proficiat!!!

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Sander Alblas, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen (Joey  van Wijk), Gerben van Rossum, Bas van der Meide (Thomas Visser), Rowdi Nobbe, Remco Pruysers, Michel van der Elst en Robert Dirksen (Edward Jones).

Verslag: Henk Brink
Foto's: Jan Wenteler