-

Concordia JO11-6

19 januari 2019 8:30

Iris Ouwerling

Koud en donker was het, toen ik vanmorgen om 7.30 uur bij DSVP aankwam. Gelukkig ging de oefenwedstrijd van de JO11-4m door. De meiden hadden wel weer zin in een potje voetbal.

De eerste wedstrijd van dit seizoen was tegen de tegenstander van vandaag met een 3-2 verlies een goede reden om vandaag het ‘anders’ te gaan doen. Vol goede moed gingen de meiden na een korte bespreking naar het veld. De tips en aanwijzingen van vóór de winterstop waren heel goed blijven hangen.  We starten uiteraard met Quincy op het doel, zij was vandaag de aanvoerster.

In de verdediging starten Sienna, Yana en Eline. Op het middenveld stonden Jasmijn, Roos en Luna.
Robine startte als spits. Tess begon als wissel. Felicia en Quinty konden er vandaag helaas niet bij zijn. Het eerste half uur waren de jongens van Concordia wat sneller in hun acties en hadden ze het overwicht. De meiden hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en soms zelfs moeite om de bal op tijd weer te veroveren. De bal schoot door de gladheid vaak door en van de voeten. Maar de verdediging deed goed hun best en het was dan ook vervelend dat in de 10e minuut een afstandsschot van Concordia van richting veranderde en zo achter Quincy verdween.

Tess had inmiddels de positie van Yana overgenomen en iedereen kreeg gaandeweg een wisselbeurt tijdens deze wedstrijd. De meiden speelden goed op hun posities en werden steeds feller en handiger op het middenveld. Langzaamaan veranderde het spelbeeld en kregen de meiden meer grip op de wedstrijd. Tijdens een corner (32e minuut), genomen door Robine, lukte het Jasmijn om de bal in het doel te schieten. Lang bleef het 1-1 en pas aan het einde van het 3e kwartier kregen de jongens van Concordia een kans en maakten ze de 1-2. De wedstrijd golfde op en neer in het 3e kwart. Nadat de jongens in de 50e minuut de 3-1 hadden gemaakt gaven de meiden niet op. Dat doen ze eigenlijk nooit… Ze zetten er een tandje bij, bleven aanvallen en goed samen werken. Leuke combinaties en mooie aanvallen waren het gevolg. Concordia leek even de grip helemaal kwijt te zijn.

Door een mooie counter, waarbij Robine alleen op de keeper af kon gaan scoorde ze de 2-3. In de laatst minuten kregen we nog een aantal kansen en ook nog corners, maar helaas het lukte niet om de gelijkmaker te maken. We hebben weer genoten van jullie spel en inzet en we kijken uit naar de 1e competitiewedstrijd. Volgende week tegen RKDEO, dus gelijk een dorpsderby!

En nu maar hopen dat we deze week gewoon lekker kunnen trainen.