2e klasse 5

8 december 2018 11:15

Jeannette Schreur - van IJzerdoorn

Vandaag stond de kraker op het programma. Het was de nummer 2 tegen de nummer 1 in de poule.

Hilligersberg stond bovenaan, maar bij een overwinning van de meiden zouden ze gelijk komen in punten.
Het waaide hard en de wind blies recht over het veld, waardoor goedvoetbal heel moeilijk zou gaan worden.

We begonnen met wind tegen en beide partijen hadden flink last van de wind. De bal waaide alle kanten op of kwam weer terug wanneer je tegen de wind in schoot. Hilligersberg speelde met wind mee, maar tot grote kansen leidde het niet. De grootste kans was voor DSVP, waar Kris op rechts de bal voorgaf op Tessa, die schoot hard in, maar de keeper maakte een fantastische redding en hield de bal eruit.

Hilligersberg had in de eerste helft 1 grote kans, maar het schot van afstand werd door Jade met fraaie duik uit de hoek getikt.
In de tweede helft speelde we met wind mee, maar dat maakte het allemaal niet makkelijker.

Het was lastig de bal de juiste snelheid mee te geven, waardoor veel ballen over de achterlijn rolden.
DSVP was beter maar scoren bleef het probleem.
Maar 10 minuten voor tijd kwam daar dan toch de 1-0. Anouk slingerde de bal uit een corner voor het doel en het was Mirte die de bal knap binnen kopte. Een verdiende voorsprong.

Hilligersberg gaf niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een wanhoops schot naar voren, schoot tussen de verdediging door. De spits liep door en verschalkte Jade met een knappe voetbeweging, 1-1.

Dit was ook de eindstand. Meiden hard gewerkt en een knappe derde plaats is jullie beloning. Zaterdag de laatste wedstrijd thuis in de beker tegen DVC.