8 december 2018 8:30

Finn Slierendregt

Vandaag, 8 december, speelden we de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie.
In de kleedkamer spraken we over datgene waar we de afgelopen periode veel op getraind hebben, nl "bewegen zonder bal". En over strijdlust en de wil om elkaar te helpen in het veld. Vorige week was genieten geweest en dat wilden we vandaag wel weer. Helaas konden Quincy en Quinty nog niet mee doen, beide geblesseerd. Robine was ziek en moest op het laatste moment toch afhaken. Gelukkig wilde Vinny wel bij ons komen keepen. Dat was echt zo super fijn. Wel even wennen een jongen in de kleedkamer, maar vooral Bert vond het fijn dat hij niet meer de enige "man" in het gezelschap was. En Myenthe deed ook mee, zodat we toch 1 wissel hadden.
In het donker deden op veld 8 de meiden in de regen en met veel wind hun warming up. Het was koud en nat....de lampen waren zelfs aan, anders konden we elkaar niet eens goed zien. Omdat Forum Sport een goede tegenstander zou kunnen zijn , gezien de stand en de uitslagen, speelden we vandaag weer in een 1-3-3-1 opstelling. En dat pakte ook vandaag goed uit. We speelden met Sienna (aanvoerster vandaag), Yana en Luna in de verdediging, Myenthe, Eline en Jasmijn op het middenveld en Felicia weer in de punt van de aanval. Roos begon als wissel en kwam er later in voor Eline. Dat het moeilijk zou zijn bleek al snel. De jongens en hun coach waren erg fanatiek en speelden ook wel goed. We hadden in het begin moeite om van onze helft af te komen. Met die harde wind was het ook moeilijk om de bal goed bij een medespeler te krijgen. Gelukkig lukte het Vinny wel om de bal lekker ver en hard het veld in te spelen, zodat we dan vanaf het middenveld konden gaan aanvallen. Leuke combinaties zagen we weer en er werd voor elkaar gewerkt. Dus ook zonder balbezit deden de meiden goed mee. Het eerste kwartier ging best goed. We kregen in de 3e minuut een doelpunt tegen. Maar ach...geen nood, tandje erbij en proberen om zelf te scoren was de spirit. En dat lukte in de 13e minuut. Felicia, die heel goed meeverdedigde en op het middenveld hielp om de bal te veroveren, kon de bal naar de zijkant spelen. Ze had Jasmijn helemaal vrij zien staan (goed bewogen zonder bal...) en speelde haar dus aan. Eline bedacht zich geen moment en zette het op een lopen richting het doel. Jasmijn had dat weer gezien en speelde bal in 1 keer door naar Eline. Zij was sneller dan haar tegenstander en kwam 1 op 1 met de keeper. En op het juiste moment schot ze de bal hard richting het doel: DOELPUNT! Mooi staaltje samenwerken was dat! Dus 1-1 was de stand bij de 1e time out. De meiden werden opgepept en spraken over dat wat goed ging en wat misschien nog beter zou kunnen. Allemaal waren ze het er over eens dat de duels wel goed gingen, maar dat het door de wind moeilijk was om elkaar goed aan te spelen. Daar had de tegenstander ook last van...toch? In het 2e kwartier hadden de tegenstanders meer en meer de overhand, ze scoorden na een mooie uitbraak. Vinny was kansloos. Helaas dus 1-2! In de rust met de limonade die bijna uit de bekertjes vloog, bespraken weer hoe het ging. Het was wel erg koud...dat betekende dus dat we veel moesten gaan bewegen want dan krijgen we het weer warm. Toch wilde het niet zo lukken in het 3e kwartier, met de wind nog wel een beetje mee. Sommige meiden leken als verstomd en waren wat afwezig. Misschien toch bevangen door de kou? Forum Sport , flink gecoacht door de leider, maakte 2 doelpunten snel achter elkaar, dus was de stand inmiddels 4-1. Balende meiden in de laatste time out. Dit wilden ze niet! Met de tips en positieve aanmoedigingen van Bert en mij gingen ze het veld in met als doel "geen doelpunten meer tegen krijgen en samen knokken". Ineens leken sommige weer wakker geworden en bijna elk duel in de verdediging en op het middenveld werd gewonnen. Door mooie combinatie's, vaak ingeleid door Felicia, creeerden de meiden met elkaar een paar mooie kansen. Toch lukte het net niet om ze af te ronden. Of de keeper stond in de weg, of de bal ging net naast. Er kwam weer geloof bij de meiden en al helemaal toen Jasmijn, op aangeven van Felicia, een schitterend doelpunt maakte. Vol vertrouwen, iets dat de coach en de spelers van Forum Sport niet meer hadden, gingen de meiden verder. De ene na de andere mooie aanval kregen we te zien en in de 58e minuut schoot Jasmijn weer van rechts op doel. Eline was doorgelopen richting de keeper. Die schrok daarvan en liet de bal los, waardoor deze het doel in rolde. Nu was de stand ineens 3-4. Nog een paar minuten te spelen, de meiden roken bloed...ze bleven samen werken en daardoor lukte het Jasmijn om zelfs nog een keer te scoren. Met z'n allen hebben we staan springen en juichen: 4-4! Wat ontzettend trots kunnen jullie op jezelf zijn! Dit punt was echt verdiend!
Van de 11 gespeelde wedstrijden hebben jullie er 6 verloren, 1 gelijk gespeeld en 4 gewonnen. Wat een mooi resultaat. Maar wat jullie vooral hebben geleerd is dat "samenwerken en bewegen zonder bal" heel belangrijk kunnen zijn om met veel plezier wedstrijden te kunnen spelen.
Volgende week nog een oefenwedstrijd en dan even een paar weken "rust", zodat we na de winterstop weer met veel plezier verder kunnen gaan bouwen aan dit mooie , gezellig team.

Dank jullie wel meiden voor weer een leuke, spannende wedstrijd!
Dank jullie wel ouders voor de aanmoedingen!