... (schot)
59'

5e klasse 07

1 december 2018 8:30

Vandaag, 1 december, om 8.30 uur moesten we aantreden tegen Haagse Hout, de koploper. De jongens hadden 9 wedstrijden gespeeld en 9 keer gewonnen. Bij winst maken ze aanspraak op de kampioensschaal...Dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was heel duidelijk. Helaas is Quincy nog geblesseerd en ook Quinty kon niet meedoen vanwege een hamstringblessure. Daimy viel weer in, zodat we toch 9 speelsters hadden en dus 1 wissel. We startten met Robine in het doel. Jasmijn, Eline en Yana stonden met z'n drieën dit keer in de verdediging. Daimy, Roos en Luna waren op het middenveld aktief en Felicia speelde als aanvoerster dit keer alleen in de aanval. Sienna begon als wissel. De opstelling pakte goed uit, na 1 minuut spelen kregen we een vrije trap. En Felicia schoot de bal heel mooi binnen. Wat een leuk begin. De meiden kregen vleugels...speelden heel goed samen, niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend werd er goed samengewerkt en geknokt. De jongens kwamen niet in hun spel. Zoals we voor de wedstrijd hadden gezegd tegen het team: de jongens willen natuurlijk koste wat kost winnen, dus laat je niet afleiden, blijf positief naar elkaar en doe er alles aan om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. En dat was te zien! Nog voor de eerste time out gaf Luna een mooie pass op Daimy, die hem goed binnen schoot. Dus 0-2. Sienna kwam erin voor Daimy en speelde aan de rechterkant. Weer zagen we goed voetbal. De coach van de tegenpartij werd steeds wanhopiger, hij dacht zelfs dat we een heel ander team gestuurd hadden, want dit kon niet waar zijn. Feit was dat onze kanjers een super wedstrijd speelden. Helaas kregen we in de 23e minuut een penalty tegen, de scheids vond dat onze 2 verdedigsters samen de tegenstander van aanvielen, van achteren en dat mag niet...De penalty ging tegen de paal, kwam het veld weer in en daarna schoot dezelfde jongen de bal in het doel. Mag niet..maar goed....We pepten de meiden weer op , tenslotte was de stand nu 1-2. Nu werd het even moeilijk achterin, Haagse Hout zette flink druk en het was dus even "billenknijpen". Tot onze verbazing werd een bal die in eerste instantie door Robine werd tegengehouden door 1 van de jongens aangeraakt en de scheids vond dat de bal in het doel zat. Volgens Robine lag hij nog op de lijn....tja...pech..scheids beslist. Dus 2-2. Tegenstander dolgelukkig! In de rust werd Yana klaargemaakt om te gaan keepen, Robine ging lekker als speelster aan de slag. Verder was de opstelling nagenoeg hetzelfde, het ging prima! Luna startte als wissel, even bijkomen van het harde werken. Na 8 minuten kon Daimy een rebound van de keeper na een mooi schot van Felicia in het doel schieten. Weer stonden we voor 2-3! Wat een wedstrijd! Nu waren we weer veel in de aanval. Het middenveld werkte hard om de bal te veroveren en te voorkomen dat de tegenstanders een aanval op konden zetten. Toch ging ook de vermoeidheid een beetje meespelen. Aan het einde van het 3e kwartier braken de jongens uit en maakten een doelpunt 3-3. Daarvoor hadden ze al een keer een penalty gekregen die gestopt werd door Yana. Nu was het erop of eronder. Blijven werken met elkaar was ons advies in de time out. En dat deden de meiden. We zijn echt zo super TROTS! Helaas was er weer een snelle uitbraak van Haagse Hout dat er voor zorgde dat we 4-3 achter kwamen. Tja...en nu weer het koppie omhoog en knokken. We kregen nog een paar mooie kansen en wederom was het genieten, en ja...we verdienden wel een doelpuntje. Dat zat er niet in. In de laatste 2 minuten van de wedstrijd maakten de jongens van Haagse Hout het af en scoorden ze nog 2 keer. De uitslag 6-3 was daarom ook erg geflateerd. De coach van de tegenpartij gaf onze meiden nog een compliment, we waren de moeilijkste tegenstander die ze tot nu toe hadden gehad. Fijn om te horen, maar ja, we hadden graag de koploper een puntje afgesnoept. Desalniettemin wij, ouders, leiders en andere supporters zijn super TROTS op jullie! Wij hebben genoten en we hopen jullie toch ook! Op naar de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. Volgende week thuis, 8.30 uur tegen Forum Sport, de nummer 3. Wij hebben er nu al zin in!