GOED SPEL VAN DSVP ZORGT NIET VOOR OVERWINNING

Alphense Boys JO9-2

1e klasse 6

17 november 2018 9:45

Cas Braakman

Prachtig weer maar lage temperaturen op sportpark De Groene Wijdte waar de wedstrijd DSVP JO9-1 tegen Alphense Boys JO9-1 op het programma stond. Beide clubs wilde gezien eerdere resultaten graag weer eens winnen. In een gelijk opgaande partij was het de club uit Alphen aan den Rijn die uiteindelijk aan het langste eind trok. Eindstand 1-3

Om 9.45 uur, het kan ook iets later geweest zijn, floot de spelbegeleider voor het begin van de wedstrijd. DSVP kwam gelijk goed uit de startblokken en het was Jelle die na een pass van achteruit ten aanval trok. De verdedigers van Alphense Boys hadden dit echter snel genoeg in de smiezen en maakte de aanval vakkundig onschadelijk. Zelf kon de ploeg uit Alphen aanvallend nog niet echt potten breken en de kansjes die er kwamen werden door doelman Saimen gered of door de voor hem spelende verdedigers uitverdedigd.

Steeds vaker kwam DSVP in de buurt van het vijandige doel. Een schot van Jelle ging via een spelertje van de tegenpartij over de achterlijn en dit betekende een corner voor DSVP. Liam gaf een hoge voorzet op Tijs die de bal met zijn borst controleerde om deze vervolgens richting verre hoek te knallen. Door een woud van benen leek dit toch te gaan lukken maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Het eerste kwart bleef hierdoor doelpuntloos.

In het tweede gedeelte van de eerste helft was DSVP wederom de beste ploeg op het veld en dit kwam mede door de ingebrachte Quendo die aan de linkerflank zijn tegenstander helemaal doldraaide. Uit deze acties kwamen de grootste kansen van de eerste helft want Kian werd twee helemaal vrij voor de keeper gezet. Zijn eerst poging ging naast en het tweede schot werd door de keeper goed gekeerd. Ook Alphen wist niet te scoren door de uitmuntend keepende Saimen die keer op keer, tot frustratie van alles wat Alphense Boys was, op elk schot of elke inzet redding bracht. Zo werd er gerust met 0-0 op de borden.

Tijdens de rust, onder het genot van een welverdiend bekertje limonade, werden de jongens positief gecoacht door Tjebbe en Harry en brachten zij in het team wat aanpassingen aan om zo de tweede helft toe te kunnen slaan. De kansen zouden waarschijnlijk wel weer worden gecreëerd nu alleen de afronding nog.

In tegenstelling tot de verwachte kansen voor DSVP was het Alphense Boys dat het gevaarlijkst werd. De tweede kans die zij kregen verdween na eerst te zijn aangeraakt langzaam rollend achter Saimen, die op deze inzet net geen antwoord had. Ook bij de 0-2 was het een bal die van richting werd veranderd en zo onmogelijk door de keeper gekeerd kon worden. Een waar offensief van de JO9-1 uit Alphen maar Saimen, die met prachtig keeperswerk excelleerde en zich meer dan verdiend man van de wedstrijd mocht noemen, wist alles te redden. De 0-3 die toch viel, was een afstandsknal die in de bovenhoek verdween: onhoudbaar.

Eindelijk kwam DSVP weer aan voetballen toe. Het was Kian die uit een dieptepass de bal kon oppikken en alleen op de keeper af kon gaan en zo voor de 1-3 zorgde. Hierop volgde nog kansen voor Quendo en voor Tijs maar de helaas kon er niet meer gescoord worden en was de 1-3 ook de eindstand.

Fans en spelertjes van beide teams feliciteerde elkaar en Saimen werd door de coach en de vaders van de tegenpartij nog eens extra gecomplimenteerd op hoe hij had staan keepen. Dat zijn eigen vader vergeten was zijn schoenen in te pakken en hij dus op zijn voetbalschoenen naar huis moest kon zijn stemming niet bederven.