6 - 5

DSVP JO9-1

1e klasse 6

10 november 2018 8:45

De jongens van JO9-1 hebben de uitwedstrijd in en tegen Woerden niet winnend weten af te sluiten, terwijl dat gezien het spelbeeld wel kon en eigenlijk ook moest. Concentratieverlies en de fouten die hieruit voortkwamen waren de boosdoeners die een overwinning in de weg stonden. Eindstand 6-5.

In alle vroegte, de haan had nog niet eens gekraaid, moest JO9-1 aantreden tegen Woerden. Met hier en daar nog hele kleine oogjes werd toch gefloten om de wedstrijd te laten beginnen. DSVP stak fanatiek van wal en legde de ene na de andere mooie combinatie op de mat. Ook verdedigend stond iedereen zijn mannetje tegen de jongens van Woerden die allemaal wel een kop groter waren. Maar er werd geen kans weggegeven!

De volgende mooie combinatie van DSVP resulteerde in de verdiende openingstreffer. Vanaf links werd Jelle door Tijs bediend en eerstgenoemde liet de Woerdense keeper kansloos. Nog voor het einde van het eerst kwart maakt Woerden toch gelijk. Slechte passing vanuit een uitbal op eigen helft zorgde voor een open kans voor Woerden. Saimen stond hierdoor oog in oog met een Woerdense aanvaller maar kon niet voorkomen dat de 1-1 werd gemaakt. De 2-1 viel ook nog voor het eerste fluitsignaal. Een bal veranderde via een speler van richting en belandde zo voor de voeten van een spelertje van Woerden. Hem kostte het geen moeite om de bal in het lege doel te schieten.

De volgende fase in de wedstrijd is een fase die tot nu toe helaas in elke gespeelde wedstrijd een keer voorkomt. Slecht verdedigen, slechte spelhervattingen en niet scherp zijn, zorgde ervoor dat Woerden naar een 4-1 voorsprong kon uitlopen. Gelukkig is er nog iets wat elke week wordt getoond door DSVP: veerkracht! Fanatiek werd de aanval gezocht en al snel werd dit beloond met een doelpunt Kian zette goed door en maakte gebruik van zijn snelheid. Zijn diagonale schot verdween achter de doelman en zorgde voor de 4-2.

De koek was nog niet op voor DSVP. Een corner werd op de rand van het doelgebied gepasst op de vrijstaande Siem. Een prachtige uithaal zorgde voor de aansluitingstreffer. En ook de 4-4 werd nog gemaakt voor de rust. Waarbij Kian volgens de tegenstander eerst hands maakte mocht het spel toch verder. Quendo scoorde met een prachtige bal over de keeper.

Na de rust was het eerste gevaar voor Woerden en in korte tijd wisten zij tweemaal het doel te vinden. Het was Kian die met zijn tweede van de ochtend voor de 6-5 zorgde. Hierna kreeg DSVP nog wel de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Verschillende mogelijkheden werden door slecht teamspel niet in doelpunten omgezet. Een onnodige verliespartij tegen een tegenstander waar je van had kunnen en moeten winnen. De cakejes na afloop in de kleedkamer, ter gelegenheid van de verjaardag van Liam, maakt een hoop goed.😊