24 november 2018 9:45

Gijs Goedhart

Vandaag, 24 november, speelden de JO11-4m tegen Graaf Willem III VAC JO11-5.
We misten Roos (weekendje weg) en Quinty (geblesseerd) , maar gelukkig hadden we in Daimy en Isabella prima vervangsters gevonden.
De wedstrijd begon wat later, de voorbereiding was daardoor rommelig. De wedstrijd die voor onze wedstrijd werd gespeeld was later begonnen en doordat ze ook in de rust naar de kleedkamer waren gegaan (wat niet gebruikelijk is), liepen ze dus uit.
Felicia en Eline mochten vandaag als eerste de lekkere warme jassen aan bij het begin van de wedstrijd. Zij kwamen na een kwartier spelen op de positie's van Isabella en Sienna. Luna was vandaag de aanvoerster , zij speelde samen met Sienna in de verdediging. Jasmijn, Daimy en Robine vormden een sterk middenveld en Yana en Isabella waren als spitsen begonnen. En de eerste helft ging het echt heel goed, we waren veel in de aanval. Graaf Willem III VAC had een muur voor het doel gezet, dus het was moeilijk om daar doorheen te komen. Leuke combinaties en felle duels waren vanaf het begin wat het publiek te zien kreeg. Aan het einde van de 1e helft brak de spits van de tegenstander goed door en die wist te scoren. De ruststand was dan ook 0-1. Toen de limonade gedronken werd bespraken we dat er nog niets te vrezen was. De aanvalsters en het middenveld kregen tips over hoe ze meer ruimte zouden kunnen maken om makkelijker bij het doel te komen en kansen te creëren. De verdedigsters werden erop gewezen dat de tegenstander met een 1-3-3-1 opstelling speelden, dus dat er eigenlijk 1 spits was die ze goed moesten bewaken. Vol goede moed gingen de meiden het veld weer in. Maar....wat zat er in de limo van de tegenstander? Die gingen heel voortvarend van start. Goede combinaties, maar het leek ook wel of ze nu met meer aanvallers speelden. De verdediging was even de kluts kwijt, maar door foutjes van de tegenstander en soms goede reddingen van Quincy bleef het tot de 11e minuut nog steeds 0-1. Daarna ging het mis...binnen 5 minuten schoten de jongens er 3 in. Dat was heel jammer en raar. Wat tot nu toe nog niet gebeurd was, gebeurde nu wel: de meiden gingen mopperen op elkaar. Dat was jammer! En niet nodig. Want in eerdere wedstrijden was wel gebleken dat we best terug konden vechten als de meiden samen gingen werken. Voor het laatste kwartier begon, bij een stand van 0-4, bespraken we nog even wat we anders zouden gaan doen. Het aanvallen ging wel goed, meer ruimtes voorin, maar daardoor was er bij balbezit voor de tegenstander weinig weerstand. Zij konden heel makkelijk een weg richting ons doel vinden. Eerst herpakten de meiden zich, maar in de laatste minuten van de wedstrijd maakten de jongens nog 4 doelpunten. Jammer! Dat was ook wat ik tegen de meiden in de kleedkamer heb gezegd. Het aanvallen ging goed, maar het verdedigen ging minder goed. De laatste weken hebben we veel getraind op aanvallen, nu gaan we weer oefenen op het verdedigen en het omschakelen. Wat een leerzame wedstrijd! En de uitslag? Dat is een beetje jammer. Maar helemaal niet erg. Op naar volgende week!