TOGB JO13-6

2e klasse 5

10 november 2018 9:45

Leon Wenteler

Vandaag de thuis wedstrijd tegen TOGB JO13-6. Een ploeg die was ingestroomd uit de JO13-2007 competitie.
De meiden begonnen in de vertrouwde opstelling en waren van plan weer vol druk te zetten, alleen liep dit helemaal anders.

De jongens waren technisch heel goed en konden goed combineren met drie hele snelle spitsen voorin. De meiden kwamen steeds een stapje te laat, waardoor TOGB keer op keer door de linies sneed. Het resultaat na 10 minuten, een 0-4 achterstand! En geheel terecht.

Erhard greep in door meiden op andere posities te zetten en van systeem te veranderen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en kwamen de meiden steeds beter in de wedstrijd. De meiden kregen ook kansen, waarvan de eerste door Noelle benut werd, 1-4.
De druk nam toe op TOGB en de duels werden meer gewonnen. Een corner van Anouk kwam op de penaltystip en werd door Babette in het doel gevolleerd, 2-4. Dat was ook de rust.

Na de rust bleef DSVP druk zetten en na 5 minuten scoorde Noelle de o zo belangrijke aansluitingstreffer, 3-4. TOGB was het kwijt en ging ook tegen elkaar mopperen in laats van te blijven voetballen. Opnieuw een corner, die in eerste instantie werd weggewerkt kwam weer bij Anouk. Die schoot met links op het goal en de bal draaide via de onderkant van de lat het doel in, 4-4.

Dat is nog eens een comeback! De meiden roken bloed en middels wederom twee snelle aanvallen met Noelle als eindstation stond het in eens 6-4. Het slotakkoord werd verzorgt door TOGB waardoor de eindtand een 6-5 overwinning werd voor DSVP.

Meiden dit was ongetwijfeld de zwaarste wedstrijd tot nu toe en super knap dat jullie vanuit een geslagen positie toch de overwinning hebben weten te pakken.

Een verzoek van het publiek, "niet meer doen", want iedereen is 10 jaar ouder geworden na het kijken naar deze wedstrijd.