0 - 12

DSVP JO11-4

5e klasse 07

6 oktober 2018 8:30

Vandaag om 6.30 uur ging mijn wekker al. Vroeg uit de veren, omdat het team om 8.30 uur moest spelen bij en tegen SV Nootdorp JO11-4. De tegenstander is nieuw in onze poule, komt uit de 4e klasse. Dus de meiden werden gewaarschuwd. Bert is in het buitenland, maar Cliff, de vader van  Felicia wilde mij wel helpen bij de begeleiding. In de kleedkamer bespraken we eerst even de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen, want een aantal meiden hadden er naar gekeken. Mooie doelpunten, inzet en doorzettingsvermogen hadden we gezien. Het veld werd goed "breed" gemaakt als de Oranje Vrouwen de bal in bezit hadden. Dat wilden we vandaag ook zien. Quincy stond weer op het doel, maar had vandaag helaas heel weinig te doen. Wat ze deed deed ze goed. Ze bleef betrokken bij het spel en coachte het team heel goed. Knap gedaan van haar!. Luna en Roos startten in de verdediging en Eline, Sienna (die aanvoerdster was) en Felicia begonnen sterk op het middenveld. Robine, die tegen jongens speelden die ze nog kent van vorig seizoen, toen ze bij SV Nootdorp speelde, wilde natuurlijk heel graag laten zien wat ons team kon. Samen met Quinty begon ze in de aanval. Jasmijn en Yana startten vandaag op de spreekwoordelijke "bank". De jongens en meisjes van SV Nootdorp lieten onze meiden hun spel spelen en waren niet echt gevaarlijk. Onze meiden lieten vele leuke , mooie combinaties zien, waaruit vele mooie kansen kwamen. Al na 7 minuten wist Robine de score te openen, wat was ze blij! Echter dat was pas het begin van een leuke wedstrijd. In het 1e kwart van de wedstrijd scoorde Robine nog 2 keer, beide keren door een mooie voorzet van Quinty. Die zelf ook wist te scoren uit een corner. In het 2e kwartier lukte het niet om de kansen te benutten en werd er dus niet gescoord. Ruststand was dus 0-4. In de rust bespraken we hoe het ging en beseften de meiden dat ze rustig moesten blijven, niet te snel op doel moesten schieten en blijven proberen om op een goede manier bij het doel van de tegenstander te komen. Na de rust maakte Quinty het mooiste doelpunt van de wedstrijd, met een omhaal wist ze de bal in het net te schieten.  Daarna ging het heel snel. Het leek erop dat SV Nootdorp het opgegeven had. Heel jammer voor ons, want doordat er weinig weerstand was. Het lukte achtereenvolgens Eline, Felicia, Felicia, Felica, Luna en weer Felicia om te scoren. De doelpunten waren erg verschillend, soms een schot van afstand, of een schot na een mooie solo (Felicia) of een intikker van Luna na een mooie voorzet en Felicia scoorde een keer met haar borst. Het laatste doelpunt was een eigen doelpunt van SV Nootdorp, heel sneu. Uiteindelijk wonnen de meiden met 0-12. We gaan eens bedenken of het misschien leuker is om een klasse hoger te gaan spelen. Hiervoor gaan we eerst een oefenwedstrijd regelen. Want in de kleedkamer werd snel duidelijk dat het wel leuk is om veel te scoren, maar vooral Quincy vond het een "saaie" wedstrijd.....en dat begrijpen de meiden ook wel. Weer lekker trainen deze week en op naar volgende week. Ik heb wel weer genoten van jullie spel!