10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

DSVP vindt “Waterloo” in Zuidland.

De eerste helft werd afgelegd in de stromende regen en in het eerste kwartier kon je zien dat Zuidland het betere van het spel had.
Door goed geconcentreerd spel van DSVP leidde dit tot weinig gevaarlijke kansen.

Even was deze concentratie zoek en dat resulteerde in de 1-0. Robert Michilsen speelde zich knap vrij en gaf een voorzet die door de geheel vrijstaande Leon van der Steen binnen werd getikt. Het enige dat DSVP daar tegenover kon stellen was een schot uit de draai van Hozan Hussaini die in de handen van doelman Marcel Kardux verdween.

Vijf minuten voor de rust maakte Leon van der Steen er 2-0 van. Wat tevens de ruststand was.

Direct bij de start van de 2e helft creëerde Zuidland kans op kans maar deze gingen over of net naast of waren het ballen voor keeper Tom Bénard. Even was het nog bijna een wedstrijd geworden.
Rowdi Nobbe liep vrij op keeper Marcel Kardux maar om de bal voor zijn linkerbeen te krijgen ging hij niet rechtdoor maar kwam teveel links van de goal terecht. Doordat Kardux zijn doel kleiner kon maken kon Nobbe niets anders doen dan de lange hoek te kiezen. Waardoor de bal voorlangs en langs de verkeerde kant van de paal ging.

Kort daarna werd de wedstijd beslist door Randy de Maker. Uit een moeilijke hoek lobde hij de bal over de te ver voor zijn doel staande Bénard heen. Ook Remco Pruysers kreeg nog een kans maar net als verleden week schoot hij de bal met de onderkant van zijn voet en deze kon door een verdediger van Zuidland opgeruimd worden.

Een schot van afstand van Bas van der Meide ging ook net naast. Dit was tevens het laatste wapenfeit van DSVP.
In de laatste minuut maakte de pas 17 jarige Frank de Regt de 4-0 door de uitstekend teruggetrokken bal tegen de touwen te schieten.

DSVP is hierdoor uitgeschakeld voor de beker en kan zich weer volledig op de competitie richten waar volgende week de thuis wedstrijd tegen Alphia wacht.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard, Sander Alblas, Edo van Rheenen, Bas van der Meide, Rick Groen, Franco van Rheenen (Robert Dirksen), Sonny van Wijk (Michel van der Elst), Hozan Hussaini (Remco Pruysers), Rowdi Nobbe, Eduard Jones en Nick Jense.

Verslag: Henk Brink