FC ZOETERMEER OPNIEUW TE STERK VOOR DSVP JO9-1

4 - 7

FC Zoetermeer JO9-1

1e klasse 6

6 oktober 2018 8:45

Zaterdagochtend 8.45 uur was het tijd voor een nieuwe ontmoeting tussen de JO9-1’s van DSVP en FC Zoetermeer. Net als in de bekerwedstrijd van eerder dit seizoen was Zoetermeer na 40 minuten de bovenliggende partij en het was dus ook dit team dat overwinning mee naar huis nam.

DSVP moest vandaag aantreden zonder wissels want Quendo was afwezig en Duuk moest vanwege een bovenbeenblessure verstek laten gaan. Dit hield in dat de overige spelertjes niet met hun krachten konden smijten omdat ze de hele wedstrijd moesten gaan uitspelen. Bij Zoetermeer stonden dezelfde spelertjes op het veld, waaronder een paar echt grote jongens. Werk aan de winkel dus voor DSVP!

De eerste helft was nog maar een paar minuten oud toen Zoetermeer op een 0-1 voorsprong kwam. DSVP liet zich toch, na de bespreking van Tjebbe die goed had uitgelegd wat er van iedereen werd verwacht, compleet overrompelen door het spel van Zoetermeer. Zo kon het gebeuren dat Zoetermeer binnen tien minuten al op een comfortabele voorsprong kwam. De 0-4 was een beauty en moet even vermeld worden. De spits van Zoetermeer lobde na een strakke passeer actie aan de zijlijn de bal weergaloos over de uitgekomen keeper Saimen heen. De meegereisde fans van Zoetermeer gingen uit hun dak maar de spits kon ook rekenen op het applaus van de DSVP-aanhang.

Na een omzetting in de verdediging, waarbij Liam niet meer in het centrum hoefde te spelen maar naar de rechterkant van de verdediging werd gehaald en Siem juist de omgekeerde weg bewandelde, kwam er meer balans in het zestal. Tijs speelde een uitbal goed langs de lijn naar Jelle die op zijn beurt zijn directe verdediger uitspeelde. De hierop volgende voorzet werd prima door Kian voorbij de keeper van Zoetermeer gewerkt, 1-4. Vlak voor de limonade kon Zoetermeer toch nog een keer toeslaan. Dit betekende een 1-5 ruststand.

Na de onderbreking zagen we een fel DSVP. Inmiddels was Daan van JO9-2 in de ploeg gekomen voor Jelle. Iedereen vocht voor zijn duels en DSVP werd de bovenliggende partij. Helaas voor DSVP was het Zoetermeer dat door slecht uitverdedigen op 1-6 kwam. DSVP liet de kopjes niet hangen en ging op zoek naar doelpunten. De pass langs de lijn van Liam op de weer terug in het veld gekomen Jelle kwam perfect aan en laatstgenoemde kon alleen op de doelman af om te scoren. De Zoetermeerse verdediging dacht hier klaarblijkelijk anders over en maakte de aanval onschadelijk door Jelle hardhandig tegen het gras te werken. De voortreffelijke leidsman Michiel kon niets anders dan de bal op zeven meter leggen. Het was Jelle, die geheel tegen de ongeschreven voetbalwet in, zijn eigen strafshop nam. De keeper wist de inzet te keren maar in tweede instantie werd de bal alsnog hard door Jelle tegen de touwen geschoten.

DSVP rook nu bloed en was ervan overtuigd nog meer terug te kunnen doen. Aan de linkerkant wat het de wederom sterk spelende Tijs die goed doorzette en Kian kon bedienen die zo zijn tweede van de ochtend kon maken. Het volgende wapenfeit werd ingezet door Liam. Hij schoot een uitbal fraai over de verdediging van Zoetermeer heen precies in de voeten van de vrijstaande Siem. Siem verstuurde zijn breedtepass naar de instormende Kian. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper maar kwam weer in de voeten van Kian. In plaats van zelfzuchtig te zijn gaf hij breed op Jelle die makkelijk kon inschieten en ook zijn tweede goal van de wedsttrijd liet optekenen. Het was uiteindelijk Zoetermeer dat de laatste goal van deze boeiende partij voor hun rekening nam en zo voor de 4-7 eindstand zorgde.

Door een slordige eerste periode verliest DSVP uiteindelijk de partij maar ze hebben in het restant van de wedstrijd laten zien zeker niet onder te hoeven doen voor het team uit Zoetermeer. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Meerburg op het programma.