DSVP GETRAKTEERD OP EEN NEDERLAAG MET DUBBELE CIJFERS

Sportlust '46 JO9-2

1e klasse 6

29 september 2018 9:45

Daniel Tanis

Na het maken van de jaarlijkse teamfoto speelde de jongens van DSVP JO9-1 vandaag hun tweede competitiewedstrijd. Sportlust’ 46 JO9-2 was hierin de tegenstander. In tegenstelling tot de meeste andere wedstrijden vandaag de dag, werd deze wedstrijd afgewerkt op natuurgras.

Het basis zestal van DSVP begon vol goede moed aan dit treffen en werd direct gevaarlijk voor de goal van Sportlust. Het schot van Kian miste helaas kracht en was een makkelijke prooi voor de doelverdediger van de club uit Woerden. Wat direct opviel is de felheid waarmee DSVP het veld in was gekomen. Voor elke bal werd gevochten maar helaas resulteerde dat niet in meer kansen. De aanvallen smoorde vaak in de verdediging van Sportlust en de eindpass kwam telkens net niet aan. Toch was het Jelle die nog een keer gevaarlijk was voor de goal van de tegenstander maar helaas zonder resultaat.

Wat zo vaak gebeurt in het hedendaagse voetbal gebeurde ook deze ochtend op Sportpark De Groene Wijdte. Het was niet de driftig aanvallende partij die het eerste doelpunt maakte maar juist de ploeg die nog niet echt kansen had gehad. Met een uitstekende boogbal werd de keeper van DSVP gepasseerd en hierdoor stond de 0-1 op de borden. Dit was gelijk het laatste wapenfeit uit de eerste periode van de eerste helft.

De nieuwe ingebrachte spelers aan de kant van DSVP konden na het fluitsignaal, voor het resterende gedeelte van de eerste helft, niet zorgen voor de ommekeer. Ze zagen de Woerdense aanvallers keer op keer voor de goal van DSVP op doemen en veel van deze kansen werden doeltreffend afgemaakt. Zo was het Sportlust dat in korte tijd een naar een 0-5 voorsprong uitliep.

In de slotfase van de eerste helft was het toch DSVP dat nog wat terug kon doen. Quendo wilde hard uithalen maar doordat de bal eerst stuiterde raakte hij ‘m niet zoals gewenst. De bal caramboleerde weliswaar met een mooie boog over de uitgelopen keeper heen en dit betekende de 1-5. Maar uit de volgende snelle aanvallen scoorde Sportlust nog twee keer en zo werd er gerust met een 1-7 achterstand.

Na de rust keerde alle spelertjes weer terug op het veld en was het wachten op een herstel van DSVP. Helaas gebeurde dit deze wedstrijd niet en het was opnieuw Sportlust dat door middel van hoge ballen de keeper van DSVP twee keer wist te verschalken. Een hele grote nederlaag dreigde voor DSVP.

Na wat technische omzettingen in de verdediging, Duuk ging naar de voor hem vertrouwde rechtsachter positie en Liam nam de middelste plek in verdediging van hem over, kwam er meer balans in het elftal. Aanvallen van Sportlust werden vakkundig onschadelijk gemaakt en DSVP kwam weer aan aanvallen toe. Het was dan ook Kian die zorgde voor de 2-9. Helaas voor DSVP kwam het toch zover dat de tegenstander de dubbele cijfers haalde want wederom werd een mooie aanval van de ploeg uit Woerden tot doelpunt verwerkt.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was gelukkig nog wel voor DSVP en het was Kian die zijn tweede van de ochtend kon maken. Dit betekende een 3-10 einduitslag. Volgende week weer thuiswedstrijd en ditmaal tegen Fc Zoetermeer, een oude bekende uit de beker.