6 - 2

DSVP JO9-1

1e klasse 6

3 november 2018 9:30

Na de 'herfstvakantiestop' speelde JO9-1 vandaag hun eerste competitiewedstrijd weer. In Voorschoten verloor DSVP door een slechte start de wedstrijd met 6-2. De tegenstander, waar een aantal zeer goede spelertjes rondliep, was fysiek een maatje te groot en ging veel beter met de kansen om en creëerde deze ook veel makkelijker. Tel hierbij op dat er verdedigend een aantal fouten werd gemaakt aan de kant van DSVP, waardoor er niets viel af te dingen op deze verliespartij.

Gehuld in nieuwe gesponsorde trainingspakken, waar Ooms makelaars voor heeft gezorgd, reisde de JO9-1 af naar Voorschoten alwaar het duel met de lokale FC op het programma stond. Vooraf wist DSVP dat er een sterke tegenstander getroffen zou worden gezien de eerdere uitslagen van Voorschoten ’97 die veelal met dubbele cijfers hun wedstrijden winnend afgesloten had.

Voorschoten liet in de eerste minuten gelijk zien dat het een zeer goed voetballend team is. Er werd niet klakkeloos op doel geschoten maar er werd heel goed gezocht naar de vrije man. Zo kon het gebeuren dat ze al heel snel naar een 4-0 voorsprong uitliepen. Dit was ook de stand na de eerste 10 minuten.

Aan de kant van DSVP waren er heel af en toe wat kleine mogelijkheden maar in de afronding ging het daarbij steeds mis. Een bal werd te veel vooruit gespeeld waardoor deze over de achterlijn liep of de eindpass naar een vrijlopende medespeler was niet zuiver of hard genoeg waardoor de verdediging van Voorschoten de bal makkelijk kon onderscheppen. Maar toch stond het team beter in het veld. Duels werden feller aangegaan en verdedigend bleef JO9-1 beter overeind. Dit maakte dat de tegenstander in het tweede deel van de eerste helft maar één keer doel wisten te treffen. Dit kwam ook door uitstekend keeperswerk van Saimen.

In de rust hebben de jongens van DSVP de nodige aanwijzingen gekregen van Harry en Tjebbe en hiermee moesten ze toch beter in de partij kunnen komen. Helaas voor DSVP was het een fout in de verdediging die werd afgestraft en zo de 5-0 betekende. De hierop volgende minuten tapte DSVP uit een ander vaatje. Saimen besloot vaker de lange bal hanteren. Direct van uit zijn handen probeerde hij op deze manier de spitsen te bereiken. En met succes! Het was Jelle die de bal kon oppikken en de 5-1 binnen schoot.

De laatste minuten van het duel waren erg fel. DSVP wilde zo graag nog meer scoren en door goed druk te zetten lukte dat een aantal keer bijna. Een uitval van de tegenstander werd door Liam nog onschadelijk gemaakt maar uit de toegekende corner scoorde Voorschoten door een bekeken boogballetje over de keeper.

Het slotakkoord was weer voor DSVP. Saimen schoot de bal naar voren en deze kwam door goed doorzetten bij Kian terecht. Hij liet zich niet meer van de bal zetten door duwtjes van de verdediger en schoot de bal hard op doel. De keeper wist deze bal goed te keren maar de voorzetting die hierop volgde was dramatisch. De bal die hij wilde wegschieten kwam precies in de voeten van Kian terecht en met droge knal wist hij de keeper te passeren. Dit betekende een 6-2 eindstand.