DSVP TREKT IN GOEDE WEDSTRIJD TEGEN MEERBURG AAN HET KORTSTE EIND

7 - 3

DSVP JO9-1

1e klasse 6

13 oktober 2018 9:30

In een zonnig Zoeterwoude heeft DSVP de wedstrijd tegen RKVV Meerburg verloren met 7-3. Waar de teams in een gelijk opgaande wedstrijd goed voetbal lieten zien, was het de JO9-1 van Meerburg die beter met de kansen omging en zo na 40 minuten als winnaar van het veld stapte.

In de week voorafgaande aan deze wedstrijd is er hard getraind door de jongens van JO9-1. Er werden felle duels uitgevochten en dit was goed te zien. Alle duels werden goed aangegaan en al werd de bal verloren dan werd er een sprint in gezet om toch weer voor de aanvallers van Meerburg te komen. Dit vertoonde spel zorgde ervoor dat er voor beide goals weinig werd gecreëerd. Het was DSVP dat na 10 minuten op voorsprong kwam. Een schot van Kian werd slecht verwerkt door de doelman en Jelle was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te schieten. Zo werd de eerste periode van de eerste helft met een 0-1 afgesloten.

Na de coaching van Tjebbe en Harry gingen de jongens weer aan de slag en zorgde direct voor gevaar voor de goal Meerburg. Ditmaal was het de keeper die de bal wel goed verwerkte. Aan de ander kant werd Meerburg ook steeds gevaarlijker maar Saimen keepte weer voortreffelijk. Toch werd Saimen gepasseerd. Uit een corner was het Duuk die wilde uitverdedigen maar onbedoeld over de uitgekomen Saimen heen kopte.

Niet veel later kwam DSVP toch wee op voorsprong. Quendo maakt weer slim gebruik van de onoplettendheid in Zoeterwoudse verdediging. Hij nam zelf de uitbal, dribbelde een stuk en met een droge knal in de korte hoek verraste hij de doelman, 1-2. Helaas voor DSVP was het Meerburg dat vlak voor het rustsignaal nog voor de gelijkmaker zorgde. Al met een al een terechte stand gezien het spelbeeld. Quendo dacht hier anders over en nog voor dat de scheidsrechter op zijn fluitje kon blazen wist hij voor de 2-3 ruststand te zorgen

Het begin van de tweede helft was een periode die we dit seizoen al vaker hebben meegemaakt in de gespeelde wedstrijden. Het leek wel alsof het geloof weg was bij de jongens en de kopjes iets gingen hangen doordat de passes niet meer aankwamen, verdedigende ingrepen niet meer goed gingen en de sporadische kansen die DSVP kreeg door de keeper werden gekeerd. Meerburg maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een 4-3 voorsprong.

Het laatste deel van de wedstrijd was het dus zaak voor DSVP om het goede spel uit de eerste helft terug te vinden. Helaas kwam er door de omzettingen en de wissels helaas niet meer het gewenste spel tevoorschijn. Opnieuw was het Meerburg dat de opgelegde kansen die ze kregen afrondde en zorgde voor de ietwat geflatteerde eindstand van 7-3.

Het spel van de JO9-1 wordt met de week beter en verzorgder. Ook fysiek worden de jongens steeds sterker en zijn niet meer zo snel geïmponeerd door de tegenstander. Helaas i het nog wachten op de eerste overwinning in de competitie maar dat gaat zeker niet lang meer duren