6 - 5

DSVP JO9-1

1e klasse 6

22 september 2018 10:00

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen is door de JO9-1 van DSVP met nipt 6-5 verloren van ARC. In een boeiend en gelijk opgaand duel was het DSVP dat uiteindelijk onnodig met lege handen stond. DSVP had zeker het beste van het spel maar een slechte periode in het tweede bedrijf deed ze de das om.

Het massaal meegereisde publiek, bestaande uit vaders, moeders en opa’s, zag heel fris en sterk voetbal van beide teams. Een goed verzorgde opbouw, waarbij rustig werd gezocht naar de vrije man, was het recept. Helaas kwam DSVP niet verder dan een paar speldenprikjes en was het ARC dat brutaal de leiding nam door een goed schot uit de tweede lijn.

In het vervolg van de tweede helft was het toch weer DSVP dat de rug rechtte en op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Quendo was daar het dichtstbij. Zijn verwoestende uithaal vanaf de rechterkant ging via de keeper, de lat en de paal helaas niet over de lijn.  Niet veel later kwam er wel de treffer die zo verdiend was. Goed doorzetten van Quendo aan de linkerkant van het veld met vervolgens een prima pass op de vrijstaande Jelle. Laatstgenoemde hoefde de bal alleen maar binnen te tikken.

Vlak voor het einde van de eerste periode van de eerste helft, waarin het soms heel rommelig was voor de goal van DSVP,  bleek Jelle andermaal een neusje voor de goal te hebben en hij schoot beheerst de 1-2 tegen de touwen. In het tweede deel van de tweede helft creëerde DSVP kans op kans maar vergaten ze zichzelf te belonen. De 1-2 bleek ook de ruststand en de mannen van de J09-1 konden enigszins tevreden aan de limonade.

Na de rust keerde een onherkenbaar DSVP terug op het veld. Waar het voor de rust nog zoveel kansen creëerde werd nu kans op kans weggegeven en ARC maakte hier dankbaar gebruik van. In no-time werd de achterstand die ARC had opgelopen omgebogen naar voorsprong van 3-2. Een voorsprong die op basis van het vertoonde spel van DSVP in de eerste helft toch wel uit de lucht kwam vallen. Kon DSVP in de laatste tien minuten nog voor een klein wondertje gaan zorgen?

Het leek er niet op, want door onvoldoende ingrijpen van de verdediging en keeper van DSVP kon ARC nog twee keer scoren. Maar zoals al eerder gezien in dit seizoen volgde er een zeer sterke eindfase van DSVP. Kian en Jelle zorgde met hun treffers voor nog een klein beetje hoop. Er zat zelfs nog meer in maar een briljante steekpass van Tijs kon net niet worden aangeraakt door de spitsten van DSVP. ARC scoorde uit de tegenaanval direct de 6-4.

In de een spannende slotfase was het Siem, die door goed doorzetten van Liam, nog de 6-5 kon binnentikken maar deze goal betekende gelijk het einde van de wedstrijd. Al met een goede pot voetbal die een betere uitslag voor DSVP verdiend had. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Sportlust ’46 hopelijk een beter resultaat.