3e klasse A

9 februari 2019 14:30

Djawid Tahery

Doelpuntloos gelijkspel.

DSVP en VVSB hielden elkaar prima in evenwicht in deze wedstrijd. Beide verdedigingen speelden een uitstekende wedstrijd. DSVP kreeg wel meer kansen maar helaas leverden deze geen doelpunten op.
Met DSVP uitblinker Nick Jense die op het middenveld stoorde en sjouwde was DSVP op zoek naar de aanval.

DSVP zoekt de aanval.

Zoals in de 10e minuut, Rowdi Nobbe op de VVSB doelman, Peter van de Berg, af kwam maar zijn rolletje werd in eerste instantie door de laatste met de voeten gered en de rebound eindigde de bal in zijn handen. Eduard Jones kreeg ook een vrije doortocht maar schoot helaas net naast. Enkele momenten later schoot Hozan Hussaini een vrije trap net over. Ook VVSB kreeg een paar kansjes maar keeper Orlando van Diepen was op zijn post.

Ingreep van DSVP-doelman Orando van Diepen.                                  Overleg bij een vrije trap van VVSB.

Rust 0-0.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld, DSVP wilde wel voetballen en dat ging tot de zestien heel goed maar kon het verder niet succesvol afronden. VVSB hanteerde veelal de lange bal die meestal een prooi betekende voor de zekere achterhoede (met aan het hoofd Matthijs van Horssen) van DSVP.  Diezelfde speler had de 1-0 via een corner voor het inknikken maar zijn kopbal werd gepakt door van der Berg.

Drukte voor het DSVP-doel.                                                              Een verfrissing voor Gerben van Rossum

In de het laatste kwart gaf Bas van der Meide nog een voorzet aan Michel van der Elst maar deze bal belande over het doel. De laatste vijf minuten wilde VVSB toch nog iets forceren maar zoals steeds deze wedstrijd, was de verdediging van DSVP heer en meester. Einduitslag 0-0.

In de slotfase verdween de bal nipt over het DSVP-doel.

Door dit resultaat staat DSVP nog steeds in het linker rijtje en speelt volgende week in en tegen Zwammerdam dat een 2-0 voorsprong zag veranderen in een 5-2 nederlaag tegen Blauw Zwart.
DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen , Rutger Zeelenberg, Gerben van Rossum, Bas van der Meide,  Rowdi Nobbe, Hozan Hussaini, Nick Jense, Michel van der Elst, Eduard Jones.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Jan Wenteler