3e klasse A

15 december 2018 14:30

Wouter vd Geest

DSVP leert ook de keerzijde van de medaille kennen.

De vorige wedstrijd tegen vv Reeuwijk, pakte DSVP in de laatste minuten de winst. Nu was het Sporting Leiden die er in de laatste seconde met de winst vandoor ging. 0-1

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarbij er enkele kansjes ontstonden die weinig gevaar opleverden. Tot de 32e minuut, een voorzet van Nick Jense die ternauwernood door Remco Pruysers ingetikt kon worden, maar helaas. Ook werd er nog een doelpunt van die zelfde speler afgekeurd. Rust 0-0.

Leiden zou door deze corner op 0-1 komen.

De tweede helft was DSVP de betere ploeg maar werd het toch een beetje een rommelige partij met kansen voor de ingevallen Hozan Hussaini maar zijn kopbal werd door keeper Roman Donders uit de kruising getikt. Ook een kopbal van de eveneens ingevallen Sonny van Wijk had een beter lot verdiend maar ging via de lat over.

Toen brak er een nogal hectische blessure tijd aan. Iedereen dacht al aan 0-0, maar door een handsbal van één van de verdedigers van Sporting Leiden kreeg DSVP nog een strafschop. Uit het tumult dat daardoor ontstond kreeg Davey Boot zijn tweede gele kaart dus rood.

Michel ziet zijn stafschop gestopt worden.

De strafschop werd door Michel van der Elst gemist. In de allerlaatste minuut ging Sporting Leiden voor de allerlaatste mogelijkheid en zette vol druk op het DSVP doel.
Uit de corner die dat opleverde maakte Zakaria Baarda bij de tweede paal de 0-1. Scheidsrechter Wouter van der Geest floot direct voor het einde.

Van vreugde en teleurstelling binnen enkele minuten. Maar als we de eerste helft van de competitie bekijken is DSVP qua voetbal en punten aantal flink vooruitgegaan m.b.t. de afgelopen seizoenen. Dit is een compliment voor zowel de spelers als de staf.

Deze kopbal van Joey van Wijk treft geen doel.                                                            Leiden scoort en gaat winnen

We zien in ieder geval perspectief voor de tweede helft van het seizoen. Dus succes mannen. DSVP hervat de competitie op 19 januari 2019 met een uitwedstrijd tegen Lugdunum.

Afgelopen: Leiden viert feest.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Robert Dirksen, (Sonny van Wijk), Edo van Rheenen, Rutger Zeelenberg, Bas van der Meide, Gerben van Rossum, Nick Jense (Joey van Wijk), Rowdi Nobbe, Remco Pruysers (Hozan Hussaini), Michel van der Elst  en Franco van Rheenen.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Jan Wenteler