3e klasse A

25 mei 2019 14:30

Yodi Monteny

DSVP eindigt de competitie zoals het begon, met een nederlaag.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat DWO met een overwinning terug zou gaan naar Zoetermeer. De met vele getale gekomen supporters werden getrakteerd op een open en levendige wedstrijd.

Op weg naar de bal                                        De team presentatie

DSVP opereerde het meest over de linkerkant waar Michel van der Elst zelfs regelmatig door drie man in bedwang werd gehouden en daarom weinig kansen opleverde. Even ging het over rechts maar de voorzet van Nick Jense ging via een kopbal van Remco Pruysers via de grond met weinig kracht in de handen van keeper Jeroen Slaman.

De verdedigers zochten elkaar op                                                     Rowdi wil opstomen naar het doel, maar.....

Wel kon je zien dat DWO ervoor wilde gaan want ze waren iets feller dan DSVP. Ook lieten ze DSVP veel aan de bal. Dit was een goede keuze want de meeste passes van achteruit kwamen niet aan. Zo werd een van die passes onderschept en door goed doorzetten van Kevin Mbemba die vervolgens de bal hoog in het strafschopgebied bracht. De bal belande bij de compleet vrijstaande Jersylee Riley die de 0-1 maakte.

Volop belangstelling voor deze regio kraker

Nog geen twee minuten later was het 0-2. Karsten van Dijk werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en het was wederom Jersylee Riley die de 0-2 maakte via de penalty. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was een copy van de eerste, DWO liet DSVP aan de bal en wachtte op de fouten. Wel kreeg DSVP nog een paar kansen maar dit leverde zoals zo vaak geen doelpunten op.

Na een kwartier gunde trainer Dennis van der Steen Koen Jans (inderdaad de zoon van) zijn debuut bij DSVP. Wegens een blessure aan het begin van het seizoen heeft hij nog niet kunnen spelen en is nu eindelijk blessure vrij.

Koen                                        Gerben tracht zichzelf vrij te spelen                       Rutger ontvangt de bal

De wedstrijd kabbelde zo’n beetje voort met weinig kansen. Even leek het erop dat daar verandering in zou komen. Helaas liepen Joey Zonneveld en Rowdi Nobbe elkaar in de weg en de bal belande niet in het doel maar hobbelde voor het doel van DWO. Tien minuten voor tijd maakte DWO de 0-3. Een vrije trap van Joep Roovers op links werd voor het doel van DSVP gebracht en belande bij de tweede paal waar Karsten van Dijk geheel vrij staand de bal in kon koppen.

De keeper hield de strafschop.

Tien minuten voor tijd kon DSVP de stand nog iets draaglijker maken. Rowdi Nobbe werd in de zestien meter onderuitgehaald. Hij ging zelf de strafschop nemen maar deze werd door de keeper gekeerd.

Rowdi poogde van afstand de keeper te verassen

Toch kwam DSVP nog aan de spreekwoordelijke eer. Hozan Hussaine ontving de bal op vijfentwintig meter van het doel en maakte het mooiste doelpunt. Een zeer hard en fraai afstandschot, 1-3.
Kort daarop floot scheidsrechter Yodi Monteny voor het einde.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen, Edo van Rheenen (Joey Zonneveld), Matthijs van Horssen, Rutger Zeelenberg, Gerben van Rossum (Bauke Beerda), Rowdi Nobbe, Remco Pruysers (Koen Jans), Hozan Hussaini, Nick Jense, en Michel van der Elst.

Verslag: Henk Brink
Foto's: John Zeelenberg