87'

3e klasse A

2 maart 2019 14:30

Wissels bezorgen DSVP in extremis gelijkspel.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd snel duidelijk dat Alphia zich goed had voorbereid door de verslagen van DSVP goed te lezen omtrent de voorkeur van het opbouwen. Alphia hanteerde vooral de lange bal en zou niet gaan opbouwen.

Één minuut stilte ter nagedachtenis aan Henk Kaptein

De Alphia middenvelders Vincent Hoogervorst en Remco Zuijdervliet wisselde constant van positie daar kreeg DSVP maar onvoldoende grip op. Toch kwam DSVP op voorsprong, door een aanval over rechts waarbij de bal bij Eduard Jones terecht kwam die de bal eigenlijk verkeerd raakte, de bal kwam toch voor de voeten van Remco Pruysers terecht en die schoof hem in de uiterste hoek 0-1.

Remco Pruysers maakte de 0-1                                                            Dat werd gevierd

Bijna was het 0-2 maar een inzet van Edward Jones ging net naast. Alphia liet zich ook niet onbetuigt want een paar inzetten van afstand gingen net over of naast. In de 34e minuut maakte Rick Groen, bij een poging de bal weg te schoppen, hands. De vrije trap werd vervolgens door Vincent Hoogervorst over de muur en via de binnenkant van de paal achter keeper Orlando van Diepen de 1-1 ingeschoten.
Tot de rust gebeurde er verder weinig en zo gingen beide ploegen met 1-1 aan de thee.

In de derde minuut kreeg Alphia weer een vrije trap net voor de zestien. In eerste instantie ranselde keeper Orlando van Diepen de bal van wederom Vincent Hoogervorst uit de kruising. De rebound werd echter een prooi voor de attente Daniél Buynink en deze kopte de 2-1 in.

De 3-1 kon ternauwernood op de lijn door Matthijs van Horssen voorkomen worden. Dit was uitstel van executitie want in de 30e minuut kreeg Alphia een panalty die door Vincent Hoogervorst werd benut 3-1.
Trainer Dennis van der Steen wisselde gelijk twee man, Joey van Wijk kwam in het veld voor Eduard Jones en Joey Zonneveld, die zijn debuut maakte, voor Nick Jense.

Eduard biedt zich aan                                                                            Gerben met het overzicht

DSVP ging deze laatste 15 minuten met meer druk en aanvallender voetballen en dit resulteerde dan ook tien minuten voor tijd in de 3-2 door Joey van Wijk. Kort daarna kreeg Jesse Lipsius de tweede gele kaart van scheidsrechter Jean-Paul de Jager.

DSVP trainer Van der Steen wisselde voor de laate keer en wisselde Matthijs van Horssen voor Rutger Zeelenberg. Drie minuten voor tijd kwam dan toch nog de 3-3. Eén van de voorwaartsen van DSVP werd geduwd en de Jager wees naar de stip. Rutger Zeelenberg hield zijn zenuwen in bedwang en schoot de strafschop resoluut binnen 3-3.

Even later stond Alphia zelfs met negen man omdat Kevin Hoogendoorn zijn tweede gele kaart ontving. In de laatste minuut was het bijna nog 3-4 maar de bal van Michel van der Elst hobbelde over de lijn via de paal weer het veld in.

Door dit resultaat is DSVP gestegen naar de zesde plaats. Volgende week komt Nieuwkoop (3) op bezoek dat vier punten boven DSVP staat.

meer foto's

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen, (Rutger Zeelenberg), Rick Groen, Gerben van Rossum, Franco van Rheenen, Remco Pruysers, Rowdi Nobbe, Eduard Jones, (Joey van Wijk), Michel van der Elst en Nick Jense (Joey Zonneveld).

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Henk en Peter de Jong

Voor de wedstrijd ontving trainer Dennis van der Steen van de selectie van DSVP een T-shirt en een “Pijnackenaartje” omdat hij in Pijnacker is komen wonen.