Lugdunum en DSVP houden elkaar in evenwicht. 1-1

50'

3e klasse A

19 januari 2019 14:30

DSVP begon, na een goed verlopen winterstop, afgelopen zaterdag aan competitie met de uitwedstrijd tegen Lugdunum. De selectie verbleef een aantal dagen in Tirol wat de teambuilding goed ter goede kwam.

Dit was ook te zien in deze wedstrijd, waar DSVP veel strijd aan de dag legde. De fouten door collega’s werden goed opgevangen. Het was DSVP dat de tegenstsander liet komen en optisch had Lugdunum daarom een overwicht. Maar tot de zestien meter, want dan trad DSVP kordaat op. Het was dus ook een dood spel moment dat het enige wapenfeit en doelpunt van Lugdunum opleverde. Een korte corner werd door Brian Thong voor geslingerd en mocht door de geheel vrijstaande Ozan Isitir ingekopt worden 1-0.

DSVP veranderde direct van tactiek en kwam steeds meer in balbezit. Dit leverde tot de rust nog geen kansen op maar ook Lugdunum kreeg geen kansen meer, dus bleef het 1-0.

Direct na de rust kwam Rowdi Nobbe kwam in de plaats van Sonny van Wijk, Rowdi moest meer diepgang gaan brengen. DSVP maakte binnen 5 minuten na de rust de gelijkmaker. Een vrij trap van Bas van der Meide kwam voor het doel en daar stond Hozan Hussaini die met een simpele voetbeweging keeper Jeffrey Loozen het na kijken gaf. 1-1

Zo kabbelde de wedstrijd heen en weer zonder noemenswaardige kansen. DSVP wisselde nog twee keer Mathijs van Horssen in plaats van Rutger Zeelenberg en Nick Jense voor Hozan Hussaini.

In de laatste 10 minuten kreeg DSVP nog een kans maar een kopbal ging net aan de verkeerde kant van de paal langs. Ook kreeg Lugdunum nog een dot van een kans, Arash Latifi kreeg echter de bal verkeerd op zijn schoen zodat de bal voor langs het doel van DSVP ging. Franco van Rheenen kreeg in de slotminuten nog zijn tweede gele kaart dus rood zodat DSVP met tien man de 1-1 over de streep moest trekken. Wat uiteindelijk lukte. Eindstand 1-1.

Door dit resultaat staat DSVP met vier andere ploegen met 20 punten op de vierde plaats. Volgende week komt rode lantaarndrager NSV’46 uit Noorden  op bezoek dat knap tegen Alphia 3-3 gelijk speelde. De uitwedstrijd leverde een 1-0 overwinning voor DSVP op.

DSVP opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen, Sonny van Wijk, (Rowdi Nobbe), Edo van Rheenen, Rutger Zeelenberg (Mathijs van Horssen), Bas van der Meide, Gerben van Rossum, Remco Pruysers, Hozan Hussaini, (Nick Jense) Michel van der Elst en Franco van Rheenen.