3e klasse A

11 mei 2019 14:30

Jean-Paul Jager

BSC’68 was effectiever dan DSVP

De eerste 30 minuten waren voor DSVP, DSVP speelde verzorgd en opbouwend goed voetbal maar de kansen die ontstonden werden niet verzilverd. Er waren kansen voor onder andere Rowdi Nobbe, Gerben Van Rossum (afstandsschot van 20 meter) en Nick Jense die na een combinatie van Michel van der Elst en Rowdi Nobbe net naast mikte.

Luka aanwezig bij de voorstelling en het kantje kiezen

Tussendoor deze kansen kwam er al een soort van waarschuwing. BSC’68 spits Mitchel Davids werd ter nauwer nood een halt toegeroepen door keeper Orlando van Diepen.

De redding van Orlando

In de 30e minuut was het toch onverwacht raak voor BSC´68. Op het randje van buitenspel (er was geen VAR) kon Kenneth de Jong op keeper van Diepen afgaan en de bal in de uiterste hoek schieten 0-1. Tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam DSVP goed uit de startbokken wat leidde tot een aantal kleine kansen van Rowdi Nobbe en Edo van Rheenen alleen dit leverde wederom geen resultaat op. BSC’68 bleek te wachten op de ruimte die vrijkwam als DSVP voor de aanval ging.

Gerben was regelmatig voorin te vinden                                        Michel probeerde de bal nog voor de lijn voor het doel te geven

Een scrimmage voor het doel van DSVP was bijna succesvol maar werd ternauwernood gered, toch kwam de 0-2 door Lennert van de Berg.

De druk op het BSC'68 doel werd groter en groter

Joey maakt de aansluitingstreffer

DSVP kwam nog goed terug via een dieptebal op Remco Pruysers die invaller Joey van Wijk de gelegenheid bood om de 1-2 binnen te schieten.
Met nog 10 minuten te spelen ging DSVP voor meer, ondanks de hoge druk wilde het niet lukken. Scheidsrechter Jager liet 5 minuten extra tijd doorspelen maar BSC’68 hield stand.

Volgende week gaat DSVP naar Waddinxveen tegen Be Fair. De thuiswedstrijd tegen Be Fair eindigde destijds in 0-0.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen (Rutger Zeelenberg), Edo van Rheenen (Joey van Wijk), Matthijs van Horssen, Gerben van Rossum, Franco van Rheenen, Remco Pruysers, Rowdi Nobbe, Michel van der Elst en Nick Jense (Hozan Hussaini).

Verslag: Henk Brink
Foto's: Richard de Niet