1 - 3

DSVP 1

3e klasse A

8 december 2018 14:30

Deze winderige dag mochten we het mooie Reeuwijk bezoeken. Een uitermate vriendelijke vereniging waar ze zelfs het hek aan de zijkant voor je opendoen om de wedstrijd te bekijken.

Reeuwijk startte sterk, het eerste gevaar was al in de 5e minuut. Nadat Lourens Uiterwijk de gehele DSVP achterhoede gepasseerd had schoot hij net voor keeper Orlando van Diepen naast. Na de sterke start van Reeuwijk kwam DSVP steeds beter in het spel en zo belandde de wedstrijd in evenwicht met kleine kansjes die geen doelpunten opleverden.

Tot de 20e minuut, Reeuwijk zette druk en de bal belande op de rechterflank bij Joep van Keulen die zich prima vrijspeelde en zijn voorzet door Kevin van de Heuvel achter van Diepen werd getikt. 1-0

CVC Reeuwijk zorgde met voldoende spelers voor een druk strafschopgebied

DSVP ging niet bij de pakken neer zitten en zocht de gelijkmaker. Die kwam er ook want uit een corner bleef de bal hangen rond de elf meter en werd door Edo van Rheenen d.m.v. het laatste tikje, over de lijn gewerkt. Ondanks protesten van assistent scheidsrechter Dirk Slappendel besliste scheidsrechter Nico de Jong dat de bal de lijn gepasseerd had. “Ik stond er twee meter vandaan“ aldus de arbiter en dus 1-1.

De 1-1, Edo was scherp en keek waar hij kon ingrijpen.                                                    Edo zag zijn inzet beloond worden.

Edo ging regelmatig mee naar voren

Met die stand ging men ook de warme thee tegemoet.

Na de pauze koos DSVP ervoor om de druk richting Reeuwijk te vergroten, zo kreeg Hozan Hussaini een vrije kans vanuit een uitstekende pass van Rick Groen maar schoot hoog over. Ook aan de andere kant verdedigde diezelfde Groen prima door een bal van de doellijn, na een kopbal van Kevin van den Heuvel, te halen.

Alle hans aan het spreekwoordelijke dek.                                                                       1-1 met nog maar enkele minuten te gaan .

DSVP wisselde in korte tijd drie maal en deze drie man waren mede beslissend voor de overwinning in de laatste minuten. CVC Reeuwijk ging de druk nog meer opvoeren en omdat DSVP ook nog kansen zag wisselde het veldspel snel van het ene doel naar het andere.

De scheidsrechter zag alles en hield de controle.

DSVP was in de 88e minuut nog amper bekomen van de grote kans die Reeuwijk niet verzilverde en dus werd er snel uitverdedigd en schoot de bal over het middenveld richting de voorhoede. Zo belande de bal op het koppie van Joey van Wijk die terecht kwam bij Remco Pruysers die de bal hoog in de touwen schoot 1-2. Een onverwachte voorsprong.

Vreugde na de mooie 1-2.

In de allerlaatste minuut kopte  Sonny van Wijk de bal door op Remco Pruysers die vanaf links op de paal schoot en de rebound werd binnen geschoten door “de jarige” Robert Dirksen 1-3.

Enkele ogenblikken later weer vreugde na de 1-3 door de jarige Robert Dirksen.

Gelijk na de aftrap floot scheidsrechter de Jong voor het einde en had DSVP de drie punten binnen. DSVP is geklommen naar de luxe 5e plek in de competitie. Zaterdag speelt DSVP de laatste thuiswedstrijd voor de wintersport en wel tegen Sporting Leiden.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen, Edo van Rheenen, Rutger Zeelenberg, Bas van der Meide, Gerben van Rossum, Nick Jense, (Sonny van Wijk) Hozan Hussaini (Joey van Wijk), Remco Pruysers, Michel van der Elst, (Robert Dirksen) en Franco van Rheenen.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Richard de Niet