Nick Jense (schot)

3e klasse A

20 april 2019 15:00

DSVP verdient loon naar hard werken tegen Blauw Zwart.

De start van DSVP was veelbelovend, in de 2e minuut kwam Michel van der Elst vrij voor doelman Azar Ghennem maar zijn schuiver ging net naast. Na deze snelle kans hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Ook was het even wennen aan deze speel temperatuur, de energie zag je wegvloeien naar mate de rust naderde. Er werd niet gescoord hoewel er wel kansjes waren voor DSVP, zoals de twee vrije trappen van Hozan Hussaini en Rutger Zeelenberg helaas verdwenen deze niet in het gewenste net en hadden een beter lot verdiend. De één ging net over en de ander werd in de hoek door de keeper onschadelijk gemaakt.

Rust dus 0-0

Ook de 2e helft kwam DSVP goed uit de startblokken en nu wel met een resultaat, Rowdi Nobbe schoot onberispelijk de 0-1 in na goed doorzetten van Franco van Rheenen.

Rowdi schiet vol vertrouwen de 0-1 in.

DSVP was heer en meester in deze fase. Er was een goede controle over de tegenstander en toch dit was niet vol te houden. In de 60e minuut, bij één van de éérste pogingen van druk zetten van Blauw Zwart in de 2e helft, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Met een fraai afstandsschot bracht Dunke Lagterberg de stand op 1-1.

Toch werd de wedstrijd in het voordeel van DSVP afgesloten.
Trainer Dennis van den Steen besloot om verse krachten in te zetten en werd Edo van Rheenen gebracht voor Rick Groen en Joey van Wijk voor Remco Pruysers. Ook werd Bas van der Meide vervangen door Nick Jense.

Nick de beslissende treffer (1-2) in.

Dat bleek de gouden wissel. Nick schoot, na een schijnbeweging voor de keeper in de slotfase, DSVP naar de 1-2. Door middel van een sublieme pass van Gerben van Rossum (Hij speelde weer een puike wedstrijd).
Blauw Zwart ging de laatste minuten voor alles of niets, door hoog druk te zetten maar de daarbij verdiende drie corners leverden geen resultaat op.

Na afloop was DSVP zeer tevreden met deze overwinning in deze plotseling warme tempersturen en nam de drie punten mee naar huis.

DSVP is door deze winst gestegen naar de 5e plek en is nu twee zaterdagen vrij en speelt 11 mei tegen BSC’68 aan het slot van de competitie.
Van Nispen is door een winst van 1-4 op CVC Reeuwijk vandaag kampioen geworden en promoveert naar de 2e klasse, namens DSVP van harte gefeliciteerd.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard, Rick Groen (Edo van Rheenen), Rutger Zeelenberg, Matthijs van Horssen, Gerben van Rossum, Bas van der Meide (Nick Jense), Franco van Rheenen, Rowdi Nobbe, Hozan Hussaini, Remco Pruysers (Joey van Wijk) en Michel van der Elst.