3e klasse A

9 maart 2019 14:30

E.Pieterman

DSVP toont veerkracht

Trainer Dennis van den Steen moest toch even puzzelen omdat karakterspeler Franco van Rheenen was geschorst. Hij posteerde zijn broer Edo op het middenveld, die in het begin wat moeite had met zijn nieuwe positie maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam hij beter in zijn spel. Je zag in de loop van de wedstrijd dat Nieuwkoop niet meer gewend is om op gras te spelen, wat trainer Michel Strating na afloop ook beaamde.
De wedstrijd begon zowat een kwartier later omdat het behoorlijk regende en scheidsrechter Pieterman even wachtte tot het weer iets beter werd.

Na deze vertraging staakte hij de wedstrijd al na één minuut omdat het pijnlijk hard ging hagelen.
Vijf minuten later werd het droog en kon de wedstrijd worden hervat.

De aftrap                                                                                                                                           Klik op de afbeelding

In de kleine ruimte kon je zien dat Nieuwkoop daar beter mee overweg kon dan DSVP alleen in de duels was DSVP de betere ploeg. DSVP kreeg wel de betere kansen maar deze gingen net over of naast. Ook Nieuwkoop kreeg wat kansen maar leverden geen gevaar op. Iedereen dacht al aan een 0-0 ruststand maar vijf minuten voor tijd sprintte Michel van der Elst met de bal langs de linkerkant.
Zijn voorzet werd niet goed verwerkt door de achterhoede van Nieuwkoop en de bal kwam voor de voeten van Rowdi Nobbe (speler van de wedstrijd) die keeper Thomas Boekestein met een droog schot passeerde, 1-0. Dit was ook de ruststand.

Remco ziet Rowdi z'n éérste doelpunt scoren                                Dat moet gevierd worden

Een doorkijk over het veld                                                                 Matthijs kopt naar z'n ploeggenoten

Na de rust maakte Nieuwkoop de achterstand binnen een kwartier goed. Bij de 1-1 werden ze onbedoeld geholpen door verdediger Gerben van Rossum die de bal in eigen doel liet belanden. De 1-2 kwam uit een corner waarbij keeper Orlando van Diepen net onder de bal doorging en de geheel vrijstaande Jeffrey Pietersen in de gelegenheid stelde om de bal in te koppen.

Druk op het Nieuwkoopse doel                                                        De keeper redt

Hozan Hussaini kwam in het veld voor Nick Jense en deze had in de volgende twee doelpunten een belangrijk aandeel. De éérste uit een vrije trap van Rutger Zeelenberg die hij via een omhaal verlengde en Rowdi Nobbe in de gelegenheid stelde om zijn tweede goal in te koppen 2-2. Met nog tien minuten te spelen zou DSVP de winst pakken.

Opnieuw opstomen naar het Nieuwkoopse doel

4 doelpunten moest hij doorlaten                                                    Michel op weg naar de laatste van deze dag

Hozan Hussaini gaf een steekpaas aan Rowdi Nobbe die door de achterhoede slalomde en de 3-2 inschoot. Dit was tevens zijn derde. In de laatste minuut slalomde Michel van der Elst door de achterhoede van Nieuwkoop en schoot de 4-2 binnen. Kort daarna floot scheidsrechter Pieterman voor het einde en is DSVP weer drie punten rijker.

Zaterdag speelt DSVP tegen koploper Van Nispen, thuis werd er met 0-2 verloren.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen, Rutger Zeelenberg, Rick Groen, Gerben van Rossum,  Remco Pruysers (Eduard Jones), Rowdi Nobbe, Bas van der Meide, Michel van der Elst en Nick Jense (Hozan Hussaini).

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Richard de Niet