4 - 0

DSVP 1

3e klasse A

16 maart 2019 14:30

De voorbeschouwingen en het zelfvertrouwen uit de vorige wedstrijden gaven DSVP het idee om voor een stunt te zorgen tegen koploper Van Nispen. Het tegendeel bleek waar. DSVP werd afgetroefd op alle fronten. Van Nispen ging beter om met de weersomstandigheden (net als in het hele land stond er op sportpark de Spil een westerstorm) ook was Van Nispen technisch en qua beweging beter.

Ook kreeg het alle geluk mee. Maar zoals het spreekwoord zegt “dat moet je ook afdwingen”.

Vanaf de aftrap zag je dat Van Nispen liet zien dat er niets te halen viel voor DSVP. Door middel van de zijwind verplaatste Van Nispen constant de bal van de ene kant naar de andere en gebruikten ze het hele veld. Daarbij zorgden ze ervoor dat op links Lars Warmenhoven de vrije man werd.
Dit resulteerde dan al in de 10e minuut in de 1-0. Hij kreeg de bal op links en wat een voorzet zou moeten zijn verdween de door de wind gedragen bal achter de vergeefs springende Orlando van Diepen, net onder de lat.

DSVP stelde daar weinig tegenover, hoewel Michel van der Elst op links een paar mooie acties had leverde dit geen resultaat op. Het enige DSVP gevaar in de 1e helft was de kans voor Remco Pruysers maar zijn kans werd door keeper Sven van Hensbergen gestopt.

Het 2e doelpunt van Van Nispen kwam voor DSVP wat ongelukkig tot stand. Een lange bal van achter werd door de DSVP achterhoede gemist en de voorzet kwam tussen twee verdedigers en keeper Orlando van Diepen terecht. Zij liepen elkaar in de weg en zo kwam de bal voor de voeten van Michel Polman die de bal met z’n teen raakte en zo over de doellijn zag hobbelen. 2-0

Enkele momenten voor de rust kreeg Koen Viergever een goede kans maar zijn schot ging rakelings over. Rust 2-0.

In de 2e helft zag men het zelfde beeld, Van Nispen was en bleef de betere ploeg. Dit resulteerde in de 55e minuut in een strafschop omdat Rutger Zeelenberg een overtreding maakte op Jan Joost Cornelissen.
De strafschop van Jeffrey Koemans werd nog bijna door Orlando gekeerd maar de bal was zo hard dat deze in het doel belande. 3-0. Direct hierna wisselde trainer Dennis van den Steen twee man.
Edward Jones liet nog even van zich spreken door een goed schot op het doel door keeper Sven van Hensbergen.

Tien minuten voor tijd maakte Lars Werkenhoven zijn 2e en Van Nispens 4e doelpunt, door de kluts kreeg hij de bal voor z’n voeten en door het uitglijden van keeper Orlando van Diepen maakte hij via een lob de 4-0.

Van Nispen rook bloed en met kunst en vliegwerk wist DSVP het einde te halen zonder nog meer doelpunten tegen te krijgen. Gelukkig trok scheidsrechter Karel van Valen, die een goede wedstrijd floot, geen tijd bij. Hierdoor kon DSVP zijn wonden likken en uithuilen.
Volgende week bij de thuiswedstrijd tegen Lugdunum kan DSVP laten zien dat dit een incident is geweest.

DSVP speelde in de volgende opstelling: : Orlando van Diepen, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen, Rutger Zeelenberg, Gerben van Rossum (Sander Alblas), Franco van Rheenen, Remco Pruysers (Eduard Jones), Rowdi Nobbe, (Nick Jense) Bas van der Meide, Michel van der Elst en Hozan Hussaini.

Verslag: Henk Brink