3e klasse A

23 februari 2019 14:30

Yusuf Durgunsu

DSVP wint verdiend van NSV’46

Direct vanaf het aftrap zette DSVP de tegenstander goed vast zodra de NSV’46 achterhoede de bal had.

Dit resulteerde al in de derde minuut in de 1-0. Vanaf links werd de bal veroverd en de DSVP aanval opgezet, uit de voorzet kwam de bal bij Franco van Rheenen en diens voorzet werd door Remco Pruysers, de bal, achter doelman Bas Kalfshoven gekopt.

Daarna kreeg DSVP steeds meer controle over de wedstrijd en nog vele kansen maar zonder het gewenste resultaat, maar de ballen gingen net naast of over. NSV’46 gluurde op de counter maar in de éérste helft bleven de pogingen tot opstomen beperkt tot het middenveld.

Drukte voor het doel van NSV'46

Die bal is voor doelman Kalshoven                                                  Verdediger Matthijs van Horssen ging mee in de aanval

Ruststand 1-0.

Na de rust ging DSVP op de zelfde wijze verder en weer had NSV’46 grootse moeite met de spelwijze. NSV’46 kreeg de bal nauwelijks bij hun voorhoede en als de bal al daar belande was het een prooi voor de verdediging van DSVP met als uitblinker Matthijs van Horssen (man van de wedstrijd) en invaller doelman Kevin van Ree.

De controle en kansen waren voor DSVP en de 2-0, hing in de lucht.

Eduard knalt de bal rechtonder in de hoek

In de 60e minuut was het dan ook raak. Michel van der Elst speelde zich op links mooi vrij en diens voorzet werd d.m.v. een “half volley” keihard door Eduard Jones in geschoten. Boem!!! 2-0.
Even later kreeg dezelfde speler een gele kaart van de uitstekende scheidsrechter Yusuf Durgunsu, in de, hoewel er veel op het spel stond, sportieve wedstrijd.

Eduard Jones in actie                                                                     Michel v.d. Elst zoekt de opening

De 2-1 kwam uit de lucht vallen, qua kansen zou eerder de 3-0 moeten vallen. Halverwege de tweede helft kreeg NSV’46 een vrijs trap op 20 meter van het doel en deze werd keihard links langs de muur achter doelman Kevin van Ree geschoten. 2-1

Even dacht NSV’46 dat er meer te halen viel maar na een paar minuten was het toch weer DSVP dat de beste kansen kreeg. Zo kwam Eduard Jones vrij voor de keeper maar een “polletje” zorgde ervoor dat de bal hoog over ging. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Wederom kwam Michel van der Elst op links door en zijn voorzet werd door Franco van Rheenen op het doel geschoten en via verdediger Jelle Vernooij achter keeper Kalfshoven gewerkt. 3-1

Remco Pruijsers zoekt een opening

Met nog enkele grote kansen van o.a. Remco Pruysers (hij had de keeper al omspeelt maar net naast) en een kopbal in de laatste minuut van invaller Joey van Wijk die ook net naast de verkeerde kant van de paal ging. Al met al een verdiende overwinning van DSVP.
Volgende week moet DSVP de inhaal wedstrijd spelen in Alphen aan de Rijn tegen Alphia dat twee punten achter DSVP op de achtste plaats staat. Dus weer een wedstrijd waarbij je wegloopt of ingehaald wordt.

DSVP speelde in de volgende opstelling: : Kevin van Ree, Rick Groen, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen, Gerben van Rossum, Remco Pruysers, Rowdi Nobbe, Franco van Rheenen, Nick Jense (Robert Dirksen), Michel van der Elst (Sander Alblas), Eduard Jones (Joey van Wijk).

Pupil van de Week Beau Notenboom met man van de wedstrijd Matthijs van Horssen.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Jan Wenteler