Justin Brons (schot)

3e klasse A

29 september 2018 14:30

N.vd.Wetering

DSVP behaal een verdiende overwinning op Zwammerdam. Voorafgaand aan de wedstrijd verzameld het team zich rondom de De Pupil van de week, Rinke Copius-Peereboom,

Vol goede moed voor aanvang van de wedstrijd.

Direct vanaf de aftrap werd Zwammerdam door het middenveld van DSVP onder druk gezet en daar hadden de “Dammers” het knap moeilijk mee.
Na een paar plaagstootjes van DSVP en een sporadische uitval van Zwammerdam was het in de negende minuut al raak. De bal werd door DSVP op het middenveld veroverd en Rowdi Nobbe begon aan een solo en speelde de bal naar Michel van der Elst die de bal snoeihard in het dak van het doel schoot, 1-0.

Michel van der Elst haalt uit.

Zwammerdam leek onder de indruk, het kon daar namelijk maar weinig tegenover stellen mede door het uitstekend verdedigen van linkervleugelverdediger Gerben van Rossum. Als de bal al in het DSVP strafschopgebied kwam was het een prooi voor de uitstekend attente keeper Orlando van Diepen (uitgeroepen als speler van de wedstrijd).

Lars Nomden lost dit op.                                                                              Nuttige ingreep van Rick Groen

Het tweede DSVP doelpunt van Remco Pruysers gaf aan hoe scherp DSVP de wedstrijd benaderde. Keeper Emiel Samsom kon de bal niet onder controle krijgen en bij het wegwerken van de bal, werd hij dusdanig door Nick Jense onder druk gezet, dat hij de bal in de voeten van Remco Pruysers speelde. Deze bedacht zich geen moment en schoot via de uiterste paal de bal in het doel, 2-0.
Door zo'n genoemde sporadische uitval van de "Dammers" moest vlak voor rust Orlando van Diepen nog uit zijn doel komen om de bal te onderscheppen. Ruststand 2-0.

DSVP heeft gescoord. Blije gezichten alom.

Zwammerdam begon de tweede helft wat feller, wat resulteerde in wat kansjes voor de beste man aan de zijde van Zwammerdam, Justin Brons. Het leidde niet tot een doelpunt en nadat de storm wat geluwd was herstelde DSVP zich. DSVP paste een dubbele wissel toe en dit resulteerde heel snel in het derde doelpunt.

Lars Nomden en Hozan Hussaini kwamen in het veld voor Michel van der Elst en Nick Jense. En nog maar net in het veld zette Bas van der Meide, Hozan Hussaini via een vrije trap vrij voor keeper Emiel Samsom en met zijn eerste balcontact maakte hij de 3-0.

Hozan op weg naar zijn doelpunt.

Vijf minuten voor tijd deed Zwammerdam nog iets terug. Vrij voor keeper Orlando van Diepen maakte Justin Brons de 3-1. Vlak voor tijd maakte Hozan Hussaini bijna nog de 4-1 maar zijn schot op doel werd net op tijd geblokt. DSVP haalde zijn eerste drie competitiepunten binnen en een ieder was het er over eens dat deze overwinning dik verdiend was.

De Pupil van de week, Rinke Copius-Peereboom, kreeg een mooie bal van Orlando van Diepen (man van de wedstrijd).

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen Bé Fair uit Waddinxveen. Hopelijk kan DSVP deze speelwijze dan  weer tot stand brengen.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen (Matthijs van Horssen), Edo van Rheenen, Gerben van Rossum, Rutger Zeelenberg, Bas van der Meide, Franco van Rheenen, Nick Jense (Lars Nomden), Remco Pruysers, Rowdi Nobbe en Michel van der Elst (Hozan Hussaini).

Verslag: Henk Brink
Foto's: Jan Wenteler