DSVP 1

3e klasse A

3 november 2018 14:30

De helftbepaling voorafgaand aan de wedstrijd met de pupil van NSV'46

DSVP begon voortvarend aan de wedstrijd wat al in de 6e minuut resulteerde in de 0-1.
Op het middenveld werd de bal veroverd en Michel van der Elst werd op links aangespeeld en zijn voorzet ging over de handen van keeper Bas Kalkhoven en toen was het een koud kunstje voor Hozan Hussaini om met het hoofd de 0-1 te scoren. Dit was een goede opsteker voor DSVP en haar supporters, die weer in rijke getale aanwezig waren gingen en er eens goed voor gingen zitten.

Al na 5 minuten lag de bal in het net van NSV'46.                                                            De succesvolle en snelle combinatie werd gevrierd.

Helaas, steun en toeverlaat van de verdediging Matthijs van Horssen raakte bij een aanval, die niets opleverde, dusdanig geblesseerd dat hij, na het nog even geprobeerd te hebben, vervangen werd door Rick Groen.

De botsing van zijn hoofd leverde een bal boven zijn oog op.

Even was de achterhoede het spoor bijster en dat resulteerde in een paar kleine kansen voor NSV’46. Zo schoot Robin van Koert net over de kruising en schoot Lars de Jong net naast maar de DSVP verdediging nam daarna weer solide de stellingen in.

Orlanda zag de bal op lat belanden.

Aan de andere kant was Michel van der Elst dicht bij de 0-2 maar zijn schot ging net naast. Daarna was NSV’46 dicht bij de gelijkmaker wederom door Robin van Koert die eerst de lat raakte en uit een vrije kans rakelings naast schoot. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was evenwel voor DSVP. Remco Pruysers verscheen vrij voor keeper Bas Kalshoven. De bal kwam echter onder zijn voet terecht dus kon hij weinig kracht zetten en werd daardoor door een verdediger nipt voor de lijn gered.
Rust 0 -1

druk zetten en verwachtingsvol naar die bal kijken.

De tweede helft zette DSVP wat meer druk. En dat resulteerde op een zestal kansen voor Michel van der Elst maar de ballen gingen net naast of over. Ook kreeg Sonny van Wijk de kans om 0-2 te maken maar zijn lob ging via de lat over.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het steeds rommeliger mede door de onvoorspelbare beslissingen van scheidsrechter Ivo Yanover.

Weer een redding van de NSV '46 goalie,                                                                         Edo ging regelmatig naar voren om een 2e doelpunt te forceren

Het moment van de tweede helft kwam, met nog een paar minuten te spelen, Lars de Jong werd vrij gespeeld en zijn schot werd zowel door Franco van Rheenen als Rick groen geblokt en ging over het doel. Dit was voor NSV´46 de laatste kans op de gelijkmaker. Deze kwam er niet en zo kon DSVP drie punten bijschrijven en is weer koploper van het rechter rijtje met 1 punt voorsprong.

Orlando was attent om de 3 punten veilig te stellen en redde zo de overwinning.

DSVP speelt volgende week tegen Zuidland voor de beker en ontvangt voor de competitie op 17 november Alphia dat thuis met 0-3 verloor van Niewkoop.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen (Rick Groen), Rutger Zeelenberg, Franco van Rheenen, Bas van der Meide, Remco Pruysers, Rowdi Nobbe, Sonny van Wijk, Michel van der Elst (Nick Jense) en Hozan Hussaini (Joey van Wijk).

Verslag: Henk Brink
Foto's: Richard de Niet